Haberler

Bayburt'taki Fetö/pdy Davası

Bayburt'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin haklarında dava açılan 32'si tutuklu, 9'u firari 60 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bayburt Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek", "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "kamu kurumlarını zarara uğratmak" suçlarından tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları hazır bulundu.

Etkin pişmanlık kapsamında ifade veren tutuksuz sanık Y.A, örgüte ait kentteki Fem Dersanesi'nde bir dönem kayıt kabulcü olarak çalıştığını söyledi.

Y.A, dershanedeki öğrencileri, örgüt içinde "bölgeci" olarak tabir edilen kişilerin ışık evlerine belirli aralıklarla götürdüğünü anlattı.

Dershane binasının, derslerin bitmesiyle 18.00'de kapandığını ancak "bölgeci" diye tabir edilen kişilerin, adliye, emniyet, askeriye gibi sınavlara hazırlanan öğrencileri binaya getirdiklerini ve gece saatlerinde burada bulunduklarını belirterek, "Yine özellikle polislik sınavına hazırlanan öğrenciler örgüte ait yurtlarda kalır, dershane öğretmenleri de bu öğrencilerin bulunduğu yerlere giderek onlara sorular çözdürürdü." dedi.

Dershane kaydı yapılan öğrenciler için ayrı ayrı gruplar oluşturulduğunu ifade eden Y.A, "Bu kayıtlarda özellikle asker çocukları için özel bir referans bölümü açılırdı. Bu öğrencilerle ilgili kayıtlarda velisi olarak babalarının ismi kullanılmazdı. Referans bölümüne bu çocuklarla ilgilenen bölgecinin ismi yazılırdı. Yine zaman zaman bu öğrencilerle ilgilenen bölgeciler gelerek bu listeyi bizden alırlardı." diye konuştu.

Ardahan'da tutuklu bulunan Y.S ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşma salonuna bağlandı.

Hakkındaki iddiaları reddeden Y.S, "Lanet FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in ağlaya ağlaya yaptığı dini konuşma ve vaazlarının bir gün ülkemizin ve milletimizin anasını ağlatacağını, idarecilerimize ve meşru hükümete, anayasal düzene ve rejime karşı hain darbe girişiminde bulunacağını bilmiş ya da öngörmüş olsaydım değil sohbet ve toplantılarına katılmak, kapılarının önünden bile geçmezdim." şeklinde savunma yaptı.

"Milletin himmetiyle zevk sürenler en ağır şekilde cezalandırılsın"

Tutuklu sanık Y.S, FETÖ'nün geçmişte kendilerine altın kasede zehir sunduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Nur zannettiğim bir kısım sohbetlerine katılarak kelebeklerin ateşin etrafında dönerken ateşe düşüp yandıkları gibi ben de bu cehenneme bir an için düştüm. Bu insanların bana altın kasede zehir sunduklarını bilemedim. Nereden bilebilirdim ki 'hizmet hareketi' denilen şeyin hükümeti halletme hareketi olduğunu. Yüzlerce vatandaşımızın şehit olmasına, binlerce insanımızın yaralanması sebep olan bu hain darbe girişimine katılan herkesin, milletin ve dünyanın gözünün içine bakarak 'yezitlere boyun eğmek yok' diyerek idarecilerimize hakaret edip, ülkemizin ve milletimizin huzurunu kaçırıp, yurt dışına kaçanların ve milletin himmetiyle zevk sürenlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını tüm vatandaşlarımız gibi ben de talep ediyorum."

Tutuklu Z.M.A da örgütle hiçbir bağının olmadığını ileri sürdü.

Ankara merkezli faaliyet gösteren bir firma olduklarını aktaran Z.M.A, Bayburt'ta da kurumsal kimliklerine katkısı olsun diye şirketlerinin ismiyle kolej yaptırdıklarını savundu.

Mahkeme başkanının, Amerika'da örgüt lideri Fetullah Gülen'le görüşüp görüşmediğini sorması üzerine Z.M.A, "Evet Pensilvanya'ya giderek Fetullah Gülen'le görüştük. 100-150 kişilik bir gruptuk. Burada Fetullah hoca bize sohbet etti." dedi.

Sanık Z.M.A, bu ifadelerinin ardından mahkeme başkanına, "Sayın başkanım heyecandan Fetullah Hoca dedim. O ifademin FETÖ/PDY lideri olarak kayıtlara geçmesini talep ediyorum." diye konuştu.

Diğer 10 sanık da haklarındaki iddiaları reddetti.

Mahkeme heyeti, sanık ifadelerinin tamamlanmasının ardından avukatların taleplerini aldı, ara kararını açıklamak üzere duruşmayı yarına erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Bayburt Fem Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli?
title