Haberler

Bavyera'da Polis Adayları Yemin Etti

Aralarında 446 kadın adayın da bulunduğu 1546 polis adayı öğrenci, düzenlenen yemin töreniyle polislik mesleği için ilk adımı attı.

Aralarında 446  kadın adayın da bulunduğu 1546 polis adayı öğrenci, düzenlenen yemin töreniyle polislik mesleği için ilk adımı attı. Bu oran Bavyera'da polis mesleğini seçen kadınlarla ilgili şimdiye kadarki en yüksek oran oldu. Polis adayları arasında Türk asıllı gençler de vardı.

Aralarında 4 Türk asıllı gencin de bulunduğu 1546 öğrenci için Nürnberg Fuar Merkezi'ndeki Frankenhalle Salonu'nda düzenlenen yemin törenine Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, Eyalet Meclis Başkanı Barbara Stamm, Eyalet ve Federal Parlamento Milletvekilleri, Nürnberg Başkonsolosluğu Ataşesi Erman Girgin, Kilise temsilcileri ile birlikte yaklaşık 6 bin genç polis adayının aileleri katıldı.

"Göçmen polislerin olması önemli"

Dachau, Eichstätt, Königsbrunn, Nürnberg, Würzburg, Sulzbach-Rosenberg, Nabburg ve Fürstenfeldbruch kentlerindeki polis okuluna gitmekte olan öğrenciler arasında Türk, Kosovalı, Polonyalı, Yunan, Hırvat ve İtalyan kökenli gençler de bulunuyor.

Her yıl polis okuluna kayıt yaptıran genç adaylar arasındaki göçmen kökenli gençlerin sayısının bir hayli yüksek olduğuna dikkat çeken Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann,  bunların eyalette yaşamakta olan göçmenlerle daha iyi diyalog kurması açısından son derece önemli olduğunu bildirdi.

Bavyera, 3 bin 200 yeni polis alacak

Bavyera genelinde 2020 yılına kadar 2 bin yeni polis karakolu açmayı düşündüklerini ifade eden Bakan Herrmann, "Bunun için de 2017 yılında bin 500, 2018 yılında ise bin 700 yeni polis adayına ihtiyacımız olacak" dedi.

Münih, Almanya'da en güvenli kent

Bavyera genelinde şimdiye dek 114 bin 710 suç işlendiğini bunlardan 97 bin 121 olayın, polis tarafından yapılan başarılı soruşturma neticesinde çözüldüğünü ifade eden Bakan Herrmann, "Münih Almanya genelinde 2016 yılında yaşanan 6 bin 696 olay ile Almanya'nın en güvenilir  büyük kentleri sıralamasında birinci sırada gelmekte. Augsburg 2 ve Nürnberg 7'ci sırada. Bu bir tesadüf olamaz. Bunu ben Bavyeralı polislerimizin hizmetinde sergilemekte olduğu istek ve üstün gayretlerine bağlıyorum" dedi.

Konuşmasında Roth'da öldürülen polisi ve Münchberg yakınlarında yaşanan otobüs kazasında hayatını kaybedenleri de unutmayan Bakan Herrmann, gençlere seslenerek "Bavyera'nın güvenliği sizin elinizde olacak. Ona göre hareket edin" dedi.

Türk asıllı polis adayları, ailelerini mutlu etti

Yemin eden Türk asıllı Türk polis adaylarından Ozan Orhan, Tolga Çetin, Cemal Yıldırım ve Burak Türkmen, yemin töreni ardından aileleri ile buluşarak, onların ellerini öptüler ve polis oldukları için mutlu olduklarını söylediler.

Görüntü Dökümü

Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann

Merasim başlangıcı

Polis adayları yerlerini alıyorlar

Bakan Herrmann konuşuyor

Yemin, Alman Milli marşı

Yıldırım ve Türkmen aileleri

Alim Yıldırım konuşuyor

Bakan Herrmann Türk polis adayı Ozan Orhan'ı tebrik ediyor

Ozan Orhan konuşuyor

Ataşe Erman Ergin, Tolga Çetin ve ailesi - Rnberg

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ozan Orhan Almanya Bavyera Münih Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title