Haberler

Batı ile Batan Dünyanın Çocukları" Konferansı

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Bedri Gencer, "Rahmetli Adnan Menderes ile Turgut Özal ve Allah uzun ömür versin Recep Tayyip Erdoğan, üç liderin döneminde Müslümanlar hızlı bir sosyal değişimi yaşadı.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Bedri Gencer, "Rahmetli Adnan Menderes ile Turgut Özal ve Allah uzun ömür versin Recep Tayyip Erdoğan, üç liderin döneminde Müslümanlar hızlı bir sosyal değişimi yaşadı. Çağ atlama dediğimiz şey gerçekleşti." dedi.

Gencer, Çumra Belediyesi Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen "Batı ile Batan Dünyanın Çocukları" isimli konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin modernleşme sürecinin Tanzimat Fermanı ile başladığını anımsattı.

Bugüne kadar geçen sürede, 200 yıllık tarihin iyi irdelenmesi gerektiğine işaret eden Gencer, şöyle konuştu:

"Batıya karşı batı için, nihai olarak batıya karşıyız, onların bileğini bükeceğiz, buna karşı onu dize getirebilmek için onun gibi olarak ve gittiği yoldan giderek onun gücünü elde ederek onun bileğini bükebiliriz mantığını ifade eden bir dil. Rahmetli Adnan Menderes ile Turgut Özal ve Allah uzun ömür versin Recep Tayyip Erdoğan, üç liderin döneminde Müslümanlar hızlı bir sosyal değişimi yaşadı. Çağ atlama dediğimiz şey gerçekleşti. Müslümanlar zenginleşti. Eski köylü Müslümanlar yeni şehirli Müslümanlar haline geldi."

Programa, Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Adnan Menderes Bedri Gencer Turgut Özal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title