Haberler

Batı Balkan Ülkelerinin AB Üyeliği - Arnavutluk Eğitim, Spor ve Gençlik Bakanı Nikolla

Arnavutluk Eğitim, Spor ve Gençlik Bakanı Lindita Nikolla, AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker'ın Batı Balkan ülkelerinin gerekli kriterleri sağladıkları taktirde 2025 yılına kadar AB'ye üye olabileceği yönündeki açıklamasına ilişkin, "Bu, günlük bir hamle değil, 30 yıldır devam eden bir süreç.

Arnavutluk Eğitim, Spor ve Gençlik Bakanı Lindita Nikolla, AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker'ın Batı Balkan ülkelerinin gerekli kriterleri sağladıkları taktirde 2025 yılına kadar AB'ye üye olabileceği yönündeki açıklamasına ilişkin, "Bu, günlük bir hamle değil, 30 yıldır devam eden bir süreç. Bu sürecin meyvelerini şimdi almaya başladık. Bizim için çok büyük haber. Bu bizi sevindiriyor, aynı zamanda daha sorumlu yapıyor. Bunun için Arnavut halkı çok mutlu." dedi.

İzmir'de, Arnavutçanın seçmeli ders olarak okutulmaya başlanması dolayısıyla düzenlenen törene katılan Nikolla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arnavutçanın ortaokul öğrencileri için seçmeli ders olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bakan Nikolla, Türkiye'de çok fazla Arnavut yaşadığına dikkati çekerek, Arnavut dilini öğrenmenin iki ülke ilişkilerini güçlendireceğini ifade etti.

Türkiye'de başka dil ve lehçelerin de seçmeli ders olarak okutulduğunu anımsatan Nikolla, "Başka dillerde, lehçelerde de seçmeli ders olması bir demokratik adım. AB yönüne doğru giderken bu adımlar atılıyor. Farklı kültürleri anlamanın tek yolu dil öğrenmektir." diye konuştu.

AB'nin Batı Balkan ülkelerinin üyeliği için tarih vermesi

Bakan Nikolla, AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker'ın Arnavutluk ziyaretinde Batı Balkan ülkelerinin gerekli kriterleri sağladıkları taktirde 2025 yılına kadar AB'ye üye olabileceğini söylediğinin hatırlatılması üzerine de şunları kaydetti:

"Bu açıklama bizim için çok sevindirici. Bu, günlük bir hamle değil, 30 yıldır devam eden bir süreç. Bu sürecin meyvelerini şimdi almaya başladık. Bizim için çok büyük haber. Bu bizi sevindiriyor, aynı zamanda daha sorumlu yapıyor. Bunun için Arnavut halkı çok mutlu."

Nikolla, Türkiye'nin AB üyelik sürecine ilişkin ise "Bu konuyla ilgili benim düşüncem Türkiye halkı ne düşünüyorsa aynıdır. Çünkü biz kardeş milletiz. Bundan dolayı Türk halkı ne düşünüyorsa ben desteklerim." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Arnavutluk Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title