Haberler

Başkentte Fransa Ulusal Bayramı resepsiyonu

Güncelleme:

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries, "Türkiye'nin, Fransa için ne denli bir müttefik ve elzem bir stratejik ortak olduğunu hatırlatmak isterim." dedi.

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries, " Türkiye'nin, Fransa için ne denli bir müttefik ve elzem bir stratejik ortak olduğunu hatırlatmak isterim." dedi.

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Fries ve eşinin ev sahipliğinde büyükelçilik binasında, "14 Temmuz Fransa Ulusal Bayramı" resepsiyonu verildi.

Etkinliğe, çok sayıda yabancı misyon şefi, diplomat, bürokrasi temsilcileri, askeri yetkililer, akademisyenler, basın mensupları ile davetliler katıldı.

İki ülke ulusal marşının okunmasının ardından konuşan Fries, 14 Temmuz kutlamalarına Ankara'da 4. kez ev sahipliği yaptığını kaydederek, Türkiye'nin Fransa için "elzem bir stratejik ortak" olduğunu söyledi.

Fries, " Türkiye'nin, Fransa için ne denli bir müttefik ve elzem bir stratejik ortak olduğunu hatırlatmak isterim. Aynı zor konularla karşı karşıya bulunduğumuzdan birlikte yakinen çalışmaya gerçekten her zamankinden daha çok ihtiyaç duymaktayız." diye konuştu.

Japonya'nın Osaka şehrindeki G20 Zirvesi'nde iki ülke cumhurbaşkanlarının bir araya geldiğini, bunun, 2017 yılından bu yana kurdukları düzenli, yoğun ve açık sözlü diyaloğun sonucu olduğunu söyleyen Fries, iki ülke arasındaki yakın ilişkilerin bu şekilde anlam bulduğunu kaydetti.

İki ülkenin, ortak güvenliği, terörizme karşı durmaksızın mücadelesi, Suriye'de siyasi bir çözümün ortaya çıkması, Yakın ve Ortadoğu'nun muhtelif gerilimlerinin azaltılması, Avrupa'ya yönelik göç akışlarının kontrol altında tutulması konularında Ankara ve Paris'in yük paylaşımına vurgu yapan Fries, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu anlam, Fransız şirketlerinin, hatırı sayılır gelişme potansiyeline pazar olan Türkiye'deki mevcudiyetlerini ileriye taşıma ve Fransa'ya daha çok Türk yatırımcı çekme iradesiyle ülkelerimiz arasındaki ekonomik ortaklıkları pekiştirmek içindir. Türkiye son yıllarda istikrarı ve güvenliği açısından oldukça zor sınamalardan geçti. Son seçimler, aynı zamanda bu ülkedeki demokrasinin gücünü ve canlılığını ortaya koymuştur. Bu bağlamda Fransa'nın, Türkiye'nin Avrupa'ya çıpalanmasını pekiştiren tüm siyasi, ekonomik, sosyal reformları, bu ülkede demokratik değerlerin ve hukuk devletinin daha ileriye taşınmasını sağlayan tüm gayretleri desteklemek üzere, Türkiye'nin yanında olmaya devam edeceğini bir kez daha ifade etmek isterim. Yaşasın Fransa ve Fransa-Türkiye dostluğu."

Konuşmanın ardından davetliler, Fransız mutfağının lezzetlerini tatma fırsatı buldu.

Kaynak: AA / Güncel

Charles Fries Türkiye Ankara Fransa Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title