Haberler

Başkentgaz'dan 'Merdiven Altı Firma' Uyarısı

Başkentgaz, güvenli doğalgaz kullanımı için, proje ve tesisat yapma yetkisi verdiği firmalarla işbirliğini artırdı.

Başkentgaz, güvenli doğalgaz kullanımı için, proje ve tesisat yapma yetkisi verdiği firmalarla işbirliğini artırdı. Başkentgaz Genel Müdürü Mustafa Kurnaz, bu firmalara yeni düzenlenen sertifikaları ile 'yetkili firma' çıkartması verdiklerini belirterek, Ankaralılara, 'Doğalgaz tesisatlarınızı merdiven altı firmalara değil, şirket tarafından sertifika verilen firmalara yaptırın' uyarısında bulundu.

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş (Başkentgaz), güvenli doğalgaz kullanımı için proje ve tesisat yapma yetkisi verdiği firmalarla işbirliğini artırdı. Başkentgaz Genel Müdürü Mustafa Kurnaz, bu firmalara yeni düzenlenen sertifikaları ile 'yetkili firma' çıkartması verdiklerini belirterek, Ankaralılara, 'Doğalgaz tesisatlarınızı merdiven altı firmalara değil, şirket tarafından sertifika verilen firmalara yaptırın' uyarısında bulundu. Kurnaz, yaptığı açıklamada, EPDK Doğalgaz Piyasası Sertifika Yönetmeliği'nde doğalgazla ilgili herhangi bir yapım ve hizmet faaliyeti, sertifika sahibi olmayan kişiler tarafından gerçekleştirilemez' hükmünün yer aldığını belirterek, "Bu hüküm doğrultusunda, doğalgaz iş ve işlemlerini yürüten firmalara, bayilere yetki sertifikası veriyoruz. Kritik öneme sahip olan tesisatların vatandaşlar tarafından yetkisiz kişilere yaptırılmamasını, sektörde de mevzuata uygun iş ve işlem yapılmasını sağlamak amacıyla İç Tesisat Müdürlüğü'nden yöneticilerimiz, yetkili firmalara ziyaretler gerçekleştirdi. Ziyaretlerde firma temsilcilerine bilgilendirme yapan yöneticilerimiz, sektör temsilcilerinin taleplerini dinledi, ayrıca şirketin özelleştirilmesinden sonra düzenlenen yeni sertifikaları ile camlarına yapıştırılmak üzere 'Başkentgaz Yetkili Firma' çıkartması verdi" dedi.

Kurnaz, piyasada 'merdiven altı' olarak nitelendirilen yetkisiz firmaların Başkentgaz'dan yetki alarak sektörde faaliyet gösterebileceğine de dikkati çekerek, bu firmaların da yasal çerçevede kontrol amaçlı ziyaret edileceğini kaydetti.

"FİRMANIZI, WEB SİTEMİZDEKİ LİSTEDEN SEÇİN"

Kurnaz, evine, işyerine doğalgaz tesisatı yaptıracak, mevcut tesisatını tadilattan geçirecek vatandaşların firma belirlerken, mutlaka Başkentgaz'ın www.baskentdogalgaz.com.tr adresli web sitesinde yer alan 'online işlemler' bölümündeki güncel 'Proje İç Tesisat Yapım, Bakım-Onarım Yetkisine Sahip Olan Firmalar' listesinden bir firma seçmeleri gerektiğini söyledi.

Yetkisiz firmaların yaptıkları tesisatlara Başkentgaz tarafından onay verilmediğini, uygun olmayan bir tesisatta doğalgaz kullanılması durumunda can ve mal kayıplarının olabileceğini vurgulayan Kurnaz, "Müşterilerimizin ve doğalgaz kullanmak isteyen herkesin, tesisatlarını merdiven altı firmalara değil, mutlaka Şirketimiz tarafından sertifika verilen yetkili firmalara yaptırması gerekir. Bunun için projeci ve tesisatçı firmaların camlarında Başkentgaz logolu çıkartma olup olmadığına dikkat edilmeli" dedi.

Kurnaz, vatandaşlar arasında su tesisatçılarına doğalgaz tesisatı çektirenler bile olabildiğini, ancak gaz tesisatlarında kullanılan malzemelerin teknik özellikleri farklı olduğu için bu tesisatlarda gaz kullanımına izin verilmediğini belirterek, vatandaşların zarara uğramamaları için uyarıda bulundu.

Doğalgaz sektöründe cihaz üreten firmaların Ankara bölge müdürlüklerini de ziyaret ederek, işbirliği yaptıkları tüm ana bayi ile alt bayilerinin güncel listelerini aldıklarını kaydeden Kurnaz, Ankaralıların bu konuda bilinçli davranması bakımından, çalışmaların çok yönlü devam edeceğini belirtti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Başkentgaz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title