Haberler

Başkent'e Kardeş Şehir Olmak İsteyenler Çoğalıyor

Başkent'e kardeş şehir olmak isteyenler çoğalıyor Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne Tebriz'den kardeş şehir olma teklifi İran'ın Tebriz Şehri Belediye Başkanı Dr. İraj Shahin Baher, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr.

Başkent'e kardeş şehir olmak isteyenler çoğalıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne Tebriz'den kardeş şehir olma teklifi

İran'ın Tebriz Şehri Belediye Başkanı Dr. İraj Shahin Baher, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr. Mustafa Tuna'yı ziyaret etti

Ankara'ya övgüler yağdıran konuk Başkan Baher: "Tebriz ile Ankara'nın kardeş şehir olmasını isteriz"

ANKARA - Kardeş şehir sayısıylaDünya kardeşliğine koşanBaşkent Ankara'ya, kardeş şehir olma isteği her geçen gün artıyor.

Avrupa'dan Uzakdoğu'ya, Amerika'dan Afrika'ya kadar çoğu Başkent olan toplam 48 kent ile kardeş şehir protokolü imzalayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, son olarak Afrika'da bulunan Nijer'in Başkenti Niamey ile kardeş şehir protokolü imzaladı.

Tebriz-Ankara kardeşliği

Başkent Ankara'ya şimdi de İran'ın Tebriz şehrinden kardeş şehir olma talebi geldi.

İran'a bağlı Doğu Azerbaycan Eyaleti'nin Başkenti olan Tebriz'in Belediye Başkanı Dr. İraj Shahin Baher, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna'yı ziyaret etti. Konuk Belediye Başkanı Baher, Başkan Tuna'ya Ankara ile kardeş şehir olmak istediklerini söyledi.

Tebriz'de bir caddeye Ankara ismini vermek istediklerini de belirten Baher, Ankara'da bir caddenin isminin de Tebriz olmasını, karşılıklı olarak parklara şehir isimlerinin verilmesini ve Tebriz tanıtım günlerinin organize edilmesini talep etti.

"Ankara çok güzel, trafiksiz bir şehir"

Ankara'ya hayran kaldığını ifade eden konuk Belediye Başkanı Baher, "Başkent Ankara çok güzel ve trafik olmayan bir şehir. Özellikle çevre ve şehircilik konusunda Büyükşehir ile fikir alışverişi yaparak deneyimlerinden istifade etmek istiyoruz" dedi.

Başkan Tuna'yı Tebriz'de ağırlamak istediklerini belirten Baher'e teşekkür eden Başkan Tuna da ikili ilişkilerin geliştirilmesi için her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını vurguladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Tebriz Ankara İran Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title