Haberler

Başkandan Belediyeye Gelir İçin Buğday Hasadı

Bilecik'in Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, vatandaşa hizmette kullanılmak üzere belediyeye ait arazide personeliyle buğday hasadı yaptı.

HARUN KAYMAZ - Bilecik'in Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, vatandaşa hizmette kullanılmak üzere belediyeye ait arazide personeliyle buğday hasadı yaptı.

Marmara Bölgesi'nin verimli tarım arazilerine sahip illerinden Bilecik'te, Yenipazar Belediyesinin ek gelir sağlamak için uygulamaya koyduğu proje dikkati çekiyor.

Belediyeye ait araziye ekilen buğdayın hasadını personeliyle yapan Başkan Özden, buradan elde edilecek geliri vatandaşa hizmette kullanacak.

Özden, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bin 70 nüfuslu ilçede tarım ve hayvancılıkla geçinildiğini, son zamanlarda meyveciliğin de geliştiğini belirtti.

Belediyenin kapısının her daim vatandaşa açık olduğunu anlatan Özden, "Vatandaşlarımız, içlerinden gelen bir belediye başkanının odasına isteği zaman girip çıkıyor, derdini anlatıyor. Bununla gurur duyuyoruz." diye konuştu.

Göreve geldiği günden itibaren ek gelir arayışlarına girdiklerini bildiren Özden, "Ekonomik tablo pek iyi değildi. Bu da yeni gelir getirici kaynaklar bulmamızı gerektirdi. Bin nüfuslu bir ilçede ek gelir bulmak çok kolay değil. Tamamı bize ait 77 bin 504 metrekare tarlamız vardı. Biraz araştırma yaptık, çiftçiler, ziraat odası yetkilileriyle bilgi alışverişinde bulunduk. Sonunda ekim yapmaya karar verdik." dedi.

"Paranın nerede kullanılacağını web sitemizde paylaşacağız"

Personeliyle kolları sıvayarak işe giriştiklerini dile getiren Özden, şunları kaydetti:

"Ekiminden hasadına kadar tamamı belediye personelimizle yapıldı. Ekstra bir işçilik maliyeti olmadı. Gelir gideri hesapladık. Bu hasattan 25-30 bin lira kazanmayı hedefliyoruz. Bazı belediyeler için bu rakam küçük olabilir ama bizim bir aylık personel giderimiz. Vatandaşa hizmette kullanacağımız iki aylık akaryakıt giderimiz. Araziyi kiralamaya sıcak bakmıyoruz. Kiralayınca 3-4 bin liraya gidiyor."

Tüm personele özverileri için teşekkür eden Özden, "Hasattan kazandığımız paranın miktarını ve nerelerde kullanılacağını, billboard ve web sitemizde paylaşacağız. Halkımızın ihtiyacı için kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

İlhan Özden Yenipazar Marmara Bilecik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title