Haberler

Başkan Zolan: "Tarihe Dokunmaya Devam Edeceğiz"

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 869 yıl önce yine Türklerin zaferi ile sonuçlanan Kazıkbeli Savaşı Anma Etkinlikleri düzenleyecek.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 869 yıl önce yine Türklerin zaferi ile sonuçlanan Kazıkbeli Savaşı Anma Etkinlikleri düzenleyecek.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 869 yıl önce Türklerin zaferi ile sonuçlanan Kazıkbeli Savaşı Anma Etkinlikleri düzenliyor. Etkinlik öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Acıpayam Dernekler Birliği Başkanı Prof. Dr. Turgut Tok ve birliğin temsilcileri ile basın toplantısı düzenledi. Geçmişin çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Bizler eğer bu şehirde yaşıyorsak geçmişimizi bilmek durumundayız. Ancak oradan güç alıp özgüven kazanabiliriz. En önemlisi gençlerimize geçmişimizi anlatmak ve aktarmak ve bunun tarih boyunca da sürmesi gerekiyor. 841 yıl önce Miryokefalon Savaşı'nda ecdadımızın kazandığı zaferi çocuklarımıza, Türkiye'ye ve tüm dünyaya anlatmamız gerekiyor. Denizli bugüne kadar her türlü mücadelenin içerisinde olmuş. 15 Mayıs 1919 milli mücadele sırasında, Miryokefalon Savaşı'nda ve 1148'de Alman ve Fransız ordularından oluşan haçlılara karşı Kazıkbeli Savaşı'nda mücadeleler verilmiş" dedi.

"Geçmişini bilmeyen geleceğini de planlayamaz"

Osman Zolan, "Bu topraklarda çok büyük tarihler yazılmış. Bugün Anadolu Türk toprağı ise Miryoefalon ve Kazıkbeli Savaşlarındaki mücadeleler ve fedakarlıkların büyük önemi var. Bu savaşlarda yer alan ecdadımız yad ediyor rahmetle anıyoruz. Bu mücadele bugün de devam ediyor, bundan sonra da devam edecek. İnşallah bu topraklar yine ecdadımızdan bize geldiği gibi bizim olmaya ve bayrağımız dalgalanmaya devam edecek. Ecdadımız ne yaptıysa aynısını yapmak durumundayız. Geçmişini bilmeyen geleceğini de planlayamaz. İnşallah 8 Ekim Pazar günü Kazıkbeli'nde olacağız. Ben tüm hemşehrilerimi oraya davet ediyorum. Birçok etkinliklerimiz olacak. O anı kaçırmamamız gerektiğini düşünüyorum. Tarihe dokunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kazıkbeli Savaşı Anma Etkinlikleri

6 Ekim Cuma günü saat 15.00'de Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde panel ve sergi ile başlayacak Kazıkbeli Savaşı Anma Etkinlikleri, 08 Ekim Pazar günü savaşın yapıldığı temsili yer olarak belirlenen Cankurtaran Honaz Milli Parkı yakınlarındaki Anıttepe'de düzenlenecek program ile devam edecek. Anıttepe'den Cankurtaran Honaz Milli Parkı'na kadar saygı yürüyüşünün düzenleneceği etkinliklerde Oğuz boylarını temsilen çadırlar kurulacak, mehteran ve halk oyunları gösterileri ile şiir dinletileri düzenlenecek ve çeşitli ikramlar olacak. Programı takip etmek isteyenler için ise Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) önünden 08 Ekim Pazar günü sabah saat 10.00'dan itibaren ücretsiz otobüsler hareket edecek. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osman Zolan Turgut Tok Acıpayam Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title