Haberler

Başkan Tatı, 1 Mayıs'ı Halk İle Kutladı

Güncelleme:

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, 1 Mayıs İşçi Bayramında Buca'da Edip Akbayram konseriyle halkla buluştu.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, 1 Mayıs İşçi Bayramı sabahında işçiler ile halay çekerken, günün akşamında ise Buca'da Edip Akbayram konseriyle halkla buluştu.

Buca Belediyesi tarafından düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı etkinliklerinde usta sanatçı Edip Akbayram, doyumsuz bir gece yaşattı. Edip Akbayram'ı, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı eşi Oya Tatı ile dinlemeye gelirken, Başkan Yardımcıları Hüsnü Kaya, Suat Nezir, Muzaffer Kater, Buca Meclis üyeleri, Kent Konseyi Başkanı Rezzan Gedik, Kültür Müdürü Sakine Akyüz, Buca Engelliler Derneği ve sayıları on binleri aşan Bucalı vatandaş yalnız bırakmadı.

Unutulmaz şarkıları ile Bucalıları coşturan usta sanatçı Edip Akbayram, ülke genelinde kutlanan 1 Mayıs etkinliklerinde emniyetin vatandaşlara yaşattığı zor kullanmaları kınadı. Sanatçı Akbayram, "Senede bir defa işçi bayramında devletin gücü sadece emekçilere yetiyor. Kınıyorum kendilerini. Buca'da 1 Mayıs nasıl kutlanır İzmir'in devrimci emekçi kardeşlerimiz ile göstereceğiz" dedi.

1 Mayıs adına Buca pazaryerinde düzenlenen ücretsiz Edip Akbayram konserinde yurttaşlara seslenen Başkan Tatı, 1 Mayıs İşçi Bayramını kutlayan işçilere yapılanları Silivri'de yaşanan olaylarla eş değerde olduğuna değindi. Tatı, "Çok teşekkür ediyoruz sanatçımıza. Bir kez daha bizi onurlandırdı. Yıllardan beri ilk defa 1 Mayıs'ı coşkuyla kutluyoruz. Bugün maalesef bazı sıkıntılar yaşadık. Tabi ki İzmir'de değil çünkü burası İzmir. İstanbul'da metrobüsler, otobüsler, vapurlar yasaklandı gidilmesin diye. Köprüler kapatıldı. Galata köprüsünü açtılar. Neden korktular bilmiyorum. Gidecek olan sizin kardeşleriniz halk. Ama korktular. ve maalesef Silivri'de olduğu gibi ayranımız yok içmeye ama maşallah çok gazımız var sıkmaya. Bir kez daha işçimizin, emekçimizin bayramı kutlu olsun. Sağolsun ki Edip ağabeyler gibiler var. Sağolsun böyle sanatçılarımız var. Hepinize Buca adına çok teşekkür ediyorum. Bizler var olduğumuz sürece 1 Mayıslar kutlanacak, 19 Mayıslar kutlanacak, 29 Ekimler şölen gibi kutlanacak. 10 Kasım'ı İzmir'de Ata'yı ölmedi yaşıyor deyip tüm İzmir 4,5 milyon insan ayağa kalkacak ve isteyen istediği hayali kursun bu Cumhuriyet dimdik ayakta kalacak" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Edip Akbayram Ercan Tatı 1 Mayıs Buca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title