Haberler

Başkan Saatcı 13. Yılını Değerlendirdi

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, görevindeki 13.yılında geçen bir yılı değerlendirdi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, görevindeki 13. yılında geçen bir yılı değerlendirdi.

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan değerlendirme toplantısı girişinde Fethiye belediyesi bando ekibi tarafından karşılanan Başkan Saatcı salona alkışlar ile girdi.

13. yıl değerlendirme toplantısına MHP'li Belediye Meclis üyeleri, Belediye birim amirleri CHP'li belediye meclis üyeleri Veli Pabuşcu, Aytekin Aras, AK Parti'li belediye Meclis üyesi Hüseyin Güzel, Muhtarlar derneği Başkanı Hüsnü Çalış, Mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldılar.

Belediyenin bir yıl içerisinde yaptığı ve yapacağı faaliyetler slayt şeklinde gösterildi. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ilk olarak 2012 yılının bütçesinin 79 milyon 758 bin TL olduğunu kasasında 5 milyon TL paranın bulunduğunu, geçen bir yılda 45 milyon borç ödediğini ve 508 ihaleyi gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkanı Saatcı "Fethiye belediyesi üç firmaya ihale veriyor diyorlar işte hesap ortada hangi firmalara ne kadar kırımla verildiği ortadadır. Bir siyasetçinin her yıl gelip hesap vermesi yürek ister. Biz cazibe merkezini yaparken küfür edilmedik yerimiz kalmadı ama ben küfürleri iftardan sonra iade ettim. Cazibe merkezinin durumu ortadadır" dedi.

Saatcı faaliyetlerini anlatırken; belediye tarafından yaptırılmakta olan okulun kısa sürede tamamlanacağını ancak okulun 4 yıllık mı, 8 yıllık mı yoksa 12 yıllık mı olduğunu bilemediğini belirterek, Dispanser Sokağın oto parkının 20 Nisan'a kadar bitirileceğini, kent meydanının ise 29 Ekim'i bulabileceğini, yaşam ve ticaret merkezi konusunda sona yaklaşıldığı, 24 ay içersinde kanalizasyon ve yol sıkıntısının kalmayacağını ancak belediye dışında alt yapıcılarında olduğunu bunlarla bir türlü koordinasyon sağlanamadığını, bu konuda Aydem ve Telekom'dan dolayı alt yapı çalışmalarının geciktiğini belirtti.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı "2009 yerel seçimlerinde Bakanımız, Milletvekillerimiz; AK Parti ilçe başkanı ve Belediye Başkan Adayı DSİ önünde fotoğraf çektirip demeç vermişlerdi "Haliç'i temizledik, Fethiye körfezinin temizliği bizim için çocuk oyuncağı" demişlerdi; hani 3 yıl geçti hadi yapın da bizde takla atalım" dedi.

Şehir içinde parkomat uygulamasının bitmesiyle trafik sorununun ne kadar arttığının görüldüğünü ama bunun da 5 Nisan'da çözeceklerini belirten Saatcı, Fethiye sokaklarını lalelerle süslediklerini, gelecek yıl 1 milyon lale dikeceklerini, bazılarının HES'ler için ağaç kestiklerini ama kendilerinin geri dönüşümle ağaçları kurtardıklarını, Türkiye'de kendisinin gözünde şu anda iki kahramanın olduğunu birsinin Hayrettin Karaca diğerinin ise Nasuh Mahruki olduğunu söyledi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı "kurşun sıkanlar da kurşunu yiyenler de şehit olamaz Hrant Dink'e şehit diyemezsiniz. Onun öldürülmesi yüz karasıdır" dedi. Saatcı "Ben cezaevindeki adama mektup yazarım ama dışarıdaki adama mektup yazmam. Uğur Mumcu da bizim, Gaffar Okan da bizim. Biz ayıramayız Uğur Mumcu yazdığı yazılarla, Gaffar Okan Diyarbakır'ı Diyarbakır spor etrafında topladığı için teröristler tarafından öldürüldüler" dedi.

Belediye faaliyetlerini anlatan Başkan Saatcı down sendromlu çocuklar için sınıf yaptırıldığını Mayıs'ta bitirileceğini, belediye itfaiyesinin belediye sınırları hariç tüm bölgeye hizmet verdiğini, zabıta ile bundan sonra sokağa bırakılan köpekler ile mücadele edeceklerini, muhtarlar derneği binasının sonbahara yetiştirileceğini, düğün salonunun 2013 yılı hesap verme dönemine hazır olacağını, Debboy'da 7 bin metrekarelik müze yapılacağını müze yerinin de kadınlara verileceğini söyledi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı "Bizim elimizden Çalış ve koyları aldılar, geç verdik diye bize 367 bin 938,63 TL ceza kestiler. Çalış'ın kilitli kapısı, penceresi mi var. İyi ki FETAB'a verdiler. FETAB'ın başına Osman Otgöz'ün gelmesinden dolayı çok mutlu oldum. Muğla'nın Türkiye ekonomisine kazandırdığı ortadadır, bütçe fazlası veren iller arasındadır ama Fethiye'ye bir şey verilmemektedir. 68 model spor salonuyla yönetiliyoruz" derken "Büyük şehir yapmak istiyorlar, Fethiyeli olarak Fethiye'nin büyük şehre girmesini istemiyorum. Biz Fethiye'ye bir şeyler yapmak istiyoruz, şikayet ederek güzel havayı bozuyorlar. Çirkin adam ile güzel havayı bozmayalım, biz sizin karşınıza kara çalınarak çıkmayız, kimse de kara süremez" dedi.

Toplantı sonunda soruları da cevaplandıran Belediye Başkanı Saatcı, bir vatandaşa söz verdi. Söz alan vatandaş, iki yıl önce Fethiye'ye yerleştiğini gençlere için bir şey yapılmadığını belirtmesi üzerine salonda bulunan vatandaşlar tarafından büyük tepki aldı. Soruların ardından Fethiye Belediyesi bando takımı tarafından mini bir konser verildi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fethiye Belediyesi Mustafa Saatcı Behçet Saatcı Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title