Haberler

Başkan Duruay ve Milletvekili Alparslan Gölbaşılılara Referandumu Anlatıyor

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan ile birlikte 16 Nisan’da yapılacak olan referandum çalışmaları kapsamında Bahçelievler Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan ile birlikte 16 Nisan'da yapılacak olan referandum çalışmaları kapsamında Bahçelievler Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Ankara Milletvekili Alparslan, Bahçeli Park Düğün Salonu'nda vatandaşlara yaptığı konuşmada, bu devleti kurarken çok fazla şehit verildiğini hatırlattı.

"Devletin sahibi millettir"

Bu toprakları kendilerine vatan kılan şehitlerin emaneti olarak bu devlete, bu bayrağa sahip çıktıklarını ifade eden Alparslan, şunları kaydetti:

"Bizim için şehitlik ve şahadet kutsal. Biz 1923'te bu devleti kurup bugünlere getirdik ama hiç kolay olmadı. Başımıza pek çok işler geldi. 60 darbesinde büyük acılar hissettik. Bu milletin seçtiği bir başbakanı ve yol arkadaşlarının idam edildiğini biliyoruz. 71 muhtırasını yaşadık, 80 darbesini gördük. Hep yaralandık, berelendik. Bu devleti bu millet kurdu. Her türlü badireleri atlatarak bugünlere getirdi. Bu toprakları, bu milletin ve devletin bugüne kadar gördüğü en kalleş, en vahşi darbe teşebbüsünden her türlü fedakarlıkla bu millet kurtardı. O zaman devletin sahibi millettir. Milletin üzerinde hiçbir güç ve kuvvet olmamalıdır. Milleti hiçe sayan, millete itibar etmeyen bir zihniyetle hep mücadele ettik. İşte bu mücadelemiz öyle bir noktaya geldi ki inşallah 16 Nisan günü milletin bu mücadeleyi çok güçlü bir şekilde kazandığını hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı ve Türkiye'nin önünün açılacağı halk oylamasını hep beraber yapacağız."

"Güçlü bir demokrasi için evet"

Alparslan, "Bu anayasa değişikliğinin zamanı mıydı" diye kendilerine soru yöneltildiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Evet şimdi tam sırasıydı, çünkü bu millet onca badireleri atlatıp, 15 Temmuz'da geçtikten sonra omuz omuza vererek bu devleti öyle şahlandırmak için bir ant içti ki bunu gerçekleştirebilmek içinde kendisinin yaptığı ve sahiplendiği bir anayasayı talep etti. Partiler bunu meclise getirdi ve tekrar şimdi gerçek sahibi olan milletin huzuruna çıkarıyoruz. Bize 'Siz rejim değiştiriyorsunuz' diyorlar. Rejim dedikleri cumhuriyet ve cumhuriyet de milletin kendi kendisini idare etmesidir. Biz bunu sağlamak için mücadele ediyoruz. Millet her şeyin merkezinde olsun, milletin iradesi güçlensin, egemenliğinin üzerinde hiçbir güç olmasın diye 16 Nisanda sandıkları milletin huzuruna sunuyoruz. Güçlü bir demokrasi büyük bir millet ve güçlü bir devlet için evet diyoruz."

"Güvenli ve huzurlu bir Türkiye için evet"

Başkan Duruay, referandumla birlikte, milletin kurulacak hükümete sandıkta beş yıllığına güven oyu verdiğini hatırlatarak, "Gölbaşı Belediyesi'ni seçerken belediye başkanına, meclis üyesine, muhtarına birer oy verdik. Bu sistemi de belediye başkanlığı modelinin Türkiye'ye uyarlanması gibi düşünün. Milli irade doğrudan hükümete yansıyacak" dedi.

Yeni hükümet sisteminin, FETÖ ve vesayet odaklarını tümden temizleyeceğini ifade eden Duruay, şunları kaydetti:

"Demokrasimizi ve özgürlüğümüzü güvence altına alıyoruz. Ayrıca terörle mücadelemizde etkili olacak olan yeni hükümet sisteminde terör örgütlerinin kökü kazınacak. Böylelikle güvenli ve huzurlu Türkiyemiz daha çok gelişerek büyüyecek."

Mahalle toplantısında, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Osman Karaaslan, AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Ali Güven, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Özcan Demir, Avukat Ercan Kınacı ve çok sayıda vatandaş katıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Alparslan Fatih Duruay AK Parti Politika Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
title