Haberler

Başkan Büyükkılıç, Bünyan'da incelemelerde bulundu

Güncelleme:

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Bünyan'da belediyede oluşturulan kriz masasını ziyaret ederek, Bünyan Kaymakamı Turgut Gülen ile Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun'dan son durum hakkında bilgiler aldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Bünyan'da belediyede oluşturulan kriz masasını ziyaret ederek, Bünyan Kaymakamı Turgut Gülen ile Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun'dan son durum hakkında bilgiler aldı.

Deprem üssünün Sarıoğlan ilçesinin Palas Mahallesi olduğunu açıklayan Başkan Büyükkılıç, "Şuanda Bünyan'ımızdayız. Öncelikle değerli Kaymakamımıza, başkanımıza onların şahsında Bünyanlı hemşerilerimize de 'geçmiş olsun' diyoruz. Tabi asıl deprem merkezi Sarıoğlan Palas bölgesi ama gerek şehir merkezimizde gerekse çevre ilçelerimizde hissedildi. Buradan aldığımız bilgiler doğrultusunda, gece sabaha kadar seyrini takip ettik. Arkadaşlarımız bize sürekli bilgi akışını sağladı. Yerinde gözlemlediğimiz kadarıyla bazı evlerde çatlaklıklar söz konusu ama Allah'a şükürler olsun yıkılma söz konusu değil" diye konuştu.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, GECEDEN BERİ ANLIK OLARAK TAKİPTE

Büyükkılıç, tedbir amaçlı bazı evlerin boşaltıldığını belirterek, "Sahada gerek itfaiyemiz gerek ise AFAD ekibimiz incelemeleri, değerlendirmeleri yapıyorlar. Alınması gereken tedbirler bağlamında, yapılması gereken destekler bağlamında ne gerekiyorsa yapacağız. Sayın Valimiz ile de Sarıoğlan bölgesindeki incelemeleri yaptık. Kendileri Felahiye tarafına geçti, biz de Bünyan tarafına geçtik. Böylece bölgeyi, sahayı tarama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehir merkezinde bilgi verildi ama incelendiğinde ciddi bir hasarın ya da ciddi bir sıkıntının olmadığı yönünde ön tespitler yapıldı. Çalışmalarımız sürecek" ifadelerini kullandı.

Geceden beri anlık olarak takip ettiklerini, gerek görüntülü, gerekse yazılı olarak ekiplerden bilgi akışı sağlandığını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, kriz masasından sahada olan tüm ekiplere kadar teşekkür ederek, tüm Kayserililere 'geçmiş olsun' dileklerini iletti.

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIM HEMEN OLAYA MÜDAHİL OLDU"

Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun da, Başkan Büyükkılıç'ın olaya anında müdahil olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Gece 2 buçuktan beri kaymakamımız ile birlikte kriz masası oluşturarak ilçemizdeki hasarları yerinde inceledik. Hamdolsun öyle büyütülecek bir hasarımız yok, can kaybımız yok çok şükür. Değerli Büyükşehir Belediye başkanım sağ olsunlar hemen olaya müdahil oldular, kıymeti İtfaiye Daire Başkanımız olaya müdahil oldu. Onun talimatları ile biz de bütün arkadaşlarımızı çağırarak, Bünyan'daki hasar oluşabilecek ortamdaki tüm evleri ziyaret ettik."

Başkan Büyükkılıç, Bünyan ilçe esnafını da gezerek, esnaflara ve ilçe sakinlerine geçmiş olsun dileklerini iletti. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Memduh Büyükkılıç Özkan Altun Kayseri Bünyan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title