Haberler

Başkan Akgün: "Mevlana felsefesinden istifade edebilirsek mutlu yaşarız"

Güncelleme:

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, insanoğlunun 21. asırda Mevlana felsefesine çok daha fazla ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Mevlana felsefesinden istifade edebilirsek mutlu yaşarız" dedi.

Hazreti Mevlana vuslatının 746. yılında Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Şeb-i Arus töreninde anıldı. Anma etkinliği, fotoğrafçı Emel Sezer ve Serdar Akay'ın hazırladıkları Arınma isimli fotoğraf sergisinin açılış töreni ile başladı. Bedia Muvahhit Gösteri Salonu'nda gerçekleşen Şeb-i Aruz törenine ilgi yoğun oldu. Türk Tasavvuf Müziği Konseri ve Uluslararası Sema Okulu'nun gösterisi ile yoğun bir manevi atmosfer oluşurken, salonu dolduran yüzlerce kişi unutulmaz bir geceye tanık oldu.

"Mevlana'yı örnek alabilmek en muhteşem derstir"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, maddiyatın insan meziyetlerini yok ettiği 21. asırda Mevlana felsefesine çok daha fazla ihtiyaç duyulduğunu belirterek; "Mevlana'yı analım ama şu vahşi kapitalizm döneminde paranın insanının bünyesindeki, beynindeki meziyetleri yok ettiği yani maddiyatın maneviyatı yok ettiği bu asırda Mevlana'yı örnek alabilmek en muhteşem derstir, yaşam biçimidir. Kısa ömrümüzde biraz olsun Mevlana felsefesinden istifade edebilirsek mutlu yaşarız. 746. yıl dönümünde büyük filozof, büyük düşünür, büyük felsefe adamı Hazreti Mevlana'yı şükran, saygı ve minnetle anıyorum. İnşallah onun yolunda yürümek bizlere nasip olur. Büyükçekmece Albatros Lions Kulübü'ne ve Uluslararası Sema Okulu Derneği'ne bu muhteşem gece için şahsım ve Büyükçekmece ailem adına teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mevlana Celaleddin Rumi Büyükçekmece Hasan Akgün Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title