Haberler

Başbakan Yıldırım: PKK'nın Yayın Organının Kapatılmasına İlişkin Karar Güzel Bir Örnek Olarak...

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Danimarkalı mevkidaşı Rasmussen ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşarak, "Danimarka bağımsız mahkemelerinin PKK terör örgütünün yayın organı Roj TV'nin kapatılmasına ilişkin kararı bu mücadelede güzel bir örnek olarak görülmektedir.

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Danimarkalı mevkidaşı Rasmussen ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşarak, "Danimarka bağımsız mahkemelerinin PKK terör örgütünün yayın organı Roj TV'nin kapatılmasına ilişkin kararı bu mücadelede güzel bir örnek olarak görülmektedir. Teröre karşı Danimarka ile süregelen olumlu iş birliğimizin bir terör örgütü olan ve son günlerde bu darbenin de gerçekleştirilmesinde baş rol oynayan FETÖ ile mücadele konusunda da devam etmesi en büyük arzumuzdur" dedi.

Başbakan Yıldırım, Danimarka Başbakanı Lars Lokke Rasmussen ile Çankaya Köşkü'nde görüştü. Başbakan Yıldırım ve Danimarkalı mevkidaşı Rasmussen, görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Terörle mücadele konusunda Danimarka ile aynı görüşe sahip olduklarını dile getiren Başbakan Yıldırım, "Danimarka bağımsız mahkemelerinin PKK terör örgütünün yayın organı Roj TV'nin kapatılmasına ilişkin kararı bu mücadelede güzel bir örnek olarak görülmektedir. Teröre karşı Danimarka ile süregelen olumlu iş birliğimizin bir terör örgütü olan ve son günlerde bu darbenin de gerçekleştirilmesinde baş rol oynayan FETÖ ile mücadele konusunda da devam etmesi en büyük arzumuzdur. Danimarka'nın Avrupa'daki bazı çevrelerce ülkemize yönelik yürütülen karalama kampanyaları karşısında da bu vesileyle Sayın Başbakan'a bilgi verme fırsatım oldu" diye konuştu.

YILDIRIM: DANİMARKA TÜRKİYE'NİN BİRLİĞE ÜYELİĞİNİ DESTEKLEYEN ÜLKE OLMUŞTUR

Danimarka'nın, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) üyeliğini net olarak destekleyen bir ülke olduğunu vurgulayan Yıldırım, "DEAŞ'a karşı uluslararası koalisyonda birlikte olduğumuz Danimarka'nın Suriyeli mültecilere yönelik Türkiye'nin özverili çalışmalarını yakından takip ettiğini görmekten mutluluk duyduk. Türkiye'nin bu fedakarlığının ve taşıdığı yükün AB tarafından daha iyi anlaşılması gereğine değindik. Ülkemizin AB ile vardığı 18 Mart mutabakatının tamamlanması ve sözlerin karşılıklı olarak yerine getirilmesinin öneminin altını çizdik. Danimarka, her dönemde Türkiye'nin birliğe üyeliğini net bir şekilde destekleyen ülke olmuştur" dedi.

RASMUSSEN: TÜRKİYE'DE DARBE GİRİŞİMİ OLDU, BÜTÜN GECE AYAKTAYDIM

Danimarka Başbakanı Rasmussen ise Başbakan Yıldırım ile son derece yapıcı ve iyi bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, şöyle konuştu: "Türkiye'de bir askeri darbe girişimi oldu. Bu, Türkiye'nin meşru demokratik kurumlarına karşı bir saldırıydı. Ben buna şahitlik ettim. Bütün gece ayaktaydım. Son derece şok edici bir gelişmeydi. Demokrasinin herhangi bir alternatifi olmadığını düşünüyorum. Biz Türkiye'ye desteklemeye devam edeceğiz; çünkü Türkiye'yi çok yakın bir dost ve yakın bir ittifak olarak görüyoruz"

"AVRUPA VE TÜRKİYE ARASINDA İŞ BİRLİĞİNİN ARTIRILMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Avrupa ile Türkiye arasında iş birliğinin artırılması gerektiğini savunan Rasmussen, "Türkiye'yi Avrupa ve Asya arasında bir köprü olarak görüyorum. Bu iş birliğinin artırılması gerektiğini düşünüyorum. Hem Avrupa ve Türkiye arasında hem de iki ülke arasında" dedi.

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ VE İŞTEN ÇIKARILAN KİŞİLERLE İLGİLİ ENDİŞELERİMİZİ DİLE GETİRDİK"

Görüşmede, FETÖ ile mücadele kapsamında yürütülen soruşturmalara ilişkin Danimarka'nın endişelerini ilettiğini belirten Rasmussen, "Türkiye'nin darbe girişimine karşı kendini koruması ve gereken adımları atma ihtiyacını belirledik; ancak bu gösterilen reaksiyonların orantısal olması önemli. Bu anlamda medya ve ifade özgürlüğü ve işten çıkarılan kişilerle ilgili endişelerimizi de dile getirdik. Bütün bunlar bizim güçlü müttefikler olduğumuz gerçeğini değiştirmez" diye konuştu.

"DAEŞ'E KARŞI MÜCADELEMİZDE BİRLİKTE HAREKET EDİYORUZ"

DEAŞ'a karşı mücadelede Türkiye ile beraber hareket ettiklerini vurgulayan Danimarka Başbakanı Rasmussen, ayrıca bugün İncirlik Üssü'ndeki Danimarkalı askerleri ziyaret edeceğini söyleyerek, şöyle konuştu: "Bizler DAEŞ'e karşı mücadelemizde birlikte hareket ediyoruz. Ziyaretimin arkasındaki temel sebeplerden biri de bu. İncirlik Üssü'nde bulunan Danimarkalı askerleri ziyaret etmeye gidiyorum. Her zaman ikili ilişkimizin, iş birliğinin nasıl geliştirilebileceği konusunda çalışmalarımızı sürdürmeye karar verdik" - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Danimarka PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title