Haberler

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Polisin, Bir İnsanı Vurarak Öldürmesi, Meşru Müdafaa Sayılmaz/sayılamaz

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Almanya'da bir Türk'ün polis tarafından öldürülmesine tepki göstererek, "Hasta olduğu halde Emrah Kara'nın polis kurşunu sonucu ölmesi; açıkça yaşam hakkının ve hukukun, bizzat polis tarafından ihlalidir.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Almanya'da bir Türk'ün polis tarafından öldürülmesine tepki göstererek, "Hasta olduğu halde Emrah Kara'nın polis kurşunu sonucu ölmesi; açıkça yaşam hakkının ve hukukun, bizzat polis tarafından ihlalidir. Polisin, sadece elinde çekiç ve bıçak var diye hasta bir insanı vurarak öldürmesi, meşru müdafaa sayılmaz/sayılamaz" dedi.

Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti'nde Emrah Kara adlı Türk vatandaşını öldürülmesinin herkesi üzdüğünü belirtti. Kara'ya Allah'tan rahmet dileyen Bozdağ, şu ifadeleri takipçileriyle paylaştı:

"Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti'nde Emrah Kara adlı vatandaşımızın öldürülmesi, hepimizi üzmüştür. Allah rahmet etsin. Hasta olduğu halde Emrah Kara'nın polis kurşunu sonucu ölmesi; açıkça yaşam hakkının ve hukukun, bizzat polis tarafından ihlalidir. Polisin, sadece elinde çekiç ve bıçak var diye hasta bir insanı vurarak öldürmesi, meşru müdafaa sayılmaz/sayılamaz. Alman hükümetinden ve yetkililerden, bu ölüm hadisesinin şüpheye yer bırakmayacak bir şekilde aydınlatılmasını bekliyoruz. Türkiye, bu konudaki soruşturma ve yargılamanın hukuka uygun ve adil sonuçlanmasının takipçisidir. Vatandaşlarının hukukunu dünyanın neresinde olursa olsun korumak ve savunmak, Türkiye'nin doğal hakkıdır."

Kaynak: ANKA / Güncel

Bekir Bozdağ Emrah Kara Twitter Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title