Haberler

Başbakan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Konuştu (3)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2013-2014 eğitim yılına dershaneler kaldırılmış bir şekilde girileceğini söyleyerek, CHP'nin okullarda Kur'an-ı Kerim okutulmasıyla ilgili eleştirisine ise, "Peygamberin hayatını öğretince ne olacak? 'Millet aya"...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2013-2014 eğitim yılına dershaneler kaldırılmış bir şekilde girileceğini söyleyerek, CHP'nin okullarda Kur'an-ı Kerim okutulmasıyla ilgili eleştirisine ise, "Peygamberin hayatını öğretince ne olacak? 'Millet aya giderken, bu eğitim sistemiyle ancak amele yetişir' diyorlar. Ya, bugüne kadar Siyer'i Nebi yoktu da kaç tane gönderdiniz aya?" diyerek tepki gösterdi.

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdülmecit Tarhan'ın PKK terör örgütü tarafından kaçırılmasının ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Tarhan ailesini aradığını ve telefon görüşmesinin ardından 'AK Parti aramadı, biz aradık ve bizden yardım istedi' şeklinde açıklama yapıldığını hatırlatarak, kendisinin de Tarhan ailesini aradığını söyledi. Başbakan Erdoğan, "Aradığımda aldığım cevap şu; Başbakanım diyor, 'burada terörün uzantısı bir partiyle el ele kol kola miting yapan bir ana muhalefetin başkanından veya yardımcısından ben yardım alacak kadar düştüm mü' diyor" cevabını verdi.

"PARLAMENTO YOL GEÇEN HANI DEĞİLDİR"

Terör örgütü PKK ile kucaklaşma görüntüleriyle ilgili BDP'ye de yüklenen Başbakan Erdoğan, BDP'ye daha önce dile getirdiği 'Ya TBMM, ya da Kandil' önerisini yineledi. "Kalkacaksın, teröristlerle kucaklaşacaksın, sarmaş dolaş olacaksın sonra da sıkılmadan diyeceksin ki, 'merhaba' dedik" diyen Başbakan Erdoğan, "Artık merhabanın adresi de değişti. Bununla ilgili olarak zaten bütün medyada çıkan görüntüler yargıya çok ciddi suç duyurusudur. Yargı inanıyorum ki, gereğini yapacaktır. Ondan sonra parlamentoya düşen görev varsa biz de gereğini yapacağız. Çünkü bu parlamento yol geçen hanı değildir. Demokrasi mücadelesi verenlerin yeridir, özgürlük mücadelesi verenlerin yeridir, samimi olarak bu millete hizmet etmek isteyenlerin yeridir" diye konuştu.

CHP ve MHP'ye Sivas'ın ötesine geçmeleri yönündeki çağrısını yineleyen Başbakan Erdoğan, "Ey CHP, ey MHP gelin Sivas'ın ötesine geçin orada çalışmaları yapın. Tabela partisi olmayın. Siz de gelin bu çalışmaları yapın" dedi. Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz AK Parti olarak bu yola çıktığımız andan itibaren terörün topyekün mücadele ile toplumun bütün kesimlerinin mutabakatı ve ortak hareketiyle çözüleceğini çok samimi savunduk. İkide bir anamuhalefetin genel başkanı 'Biz bu işin birlikte yapılabileceğni söylüyoruz ama iktidar cevap vermiyor' diyor. Bunları sen şimdi konuşuyorsun biz bunları 14 Ağustos 2001'den beri söylüyoruz. Hiçbir zaman bizimle ortak mücadeleye ne mensubu olduğun parti ne diğerleri gelmediler. Randevu istedik, vermediler. Sonra sen randevu istedin, verdik.

10 maddelik öneri diye medyaya bir şey takdim ettiniz. Bakın orada bir öneri yok, bu bir tespit. Huzurunuzda da arkadaşlarım işin içinde bunun öneri olmadığını, tespit olduğunu aynen ifade ettim. Bunun üzerine yola çıkalım, 'istiyoruz ki MHP de bu işe katılsın' dedi. Katılsa da katılmasa da dedim kendisine gelin hemen bakın 3 arkadaşıma talimatı veriyorum, siz de verin 3 arkadaşınıza çalışmayı başlatalım. Hemen yardımcılarında bir tanesi söze girdi ve şunu söyledi; 'hemen olmaz 2-3 ay geçsin.' Bakın buyurun, teklifle gelen bunlar '2-3 ay geçsin' diyenler bunlar. O günden bu yana biz ayları devirdik. İnanın 1 yıl geçsin bunların önerileri filan yok. Bunlar candaş, yandaş medyalarıyla birlikte hep birşey oluşturmaya gayret içindeler. Biz işe damdan düşeniz sorumluk içindeyiz. Yapmamız gereken neyse onu yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz."

Başbakan Erdoğan, konuşmasının BDP'ye yüklendiği bölümünde BDP'nin çözümün parçası olmadığını, terör örgütü ile arasına mesafe koymadığını ve terör örgütünün güdümünde hareket etmeyi tercih ettiğini söyledi. "Bu parti isminin aksine barışı isteyen değil, barışı engelleyen, sabote eden parti haline geldi" diyen Başbakan Erdoğan, "Maalesef vesayetten kendisini kurtaramadı, silahlı efendilerine karşı cesur bir tavır sergileyemedi. Şu anda çıkmışlar bizi sine-i milletle tehdit ediyorlar. Eğer çözüme katkı sağlayamayacaksanız, eğer sizi seçenlerin değil, silahlı efendilerinizin emrinde olacaksınız, hiç kusura bakmayın gitmek istediğiniz yere kadar yolunuz var" diye konuştu.

"DERSLİK SIKINTIMIZ YOK"

Okulların açılacağını hatırlatan ve CHP'nin yeni sistemle ilgili eleştirilerini hatırlatan Başbakan Erdoğan, dünyada okula başlama yaşının 3 yaş ile 7 yaş arasında değiştiğini, dünya ülkeleri arasında ise en yaygın okula başlama yaşının 6 olduğunu kaydetti. "Derslik sıkıntımız, öğretmen sıkıntımız öyle aşırı derecede yok, biraz var ama bunu da süratle bu süreç içinde aşacağız" diyen Başbakan Erdoğan, "Bu yıl bizim için bir geçiş dönemidir. Ama 2013-2014 inşalah sistemin daha da oturduğu bir yıl olacak. Açık liseyle ilgili bazı şikayetler alıyorum. Orta, ilk orta ve sonra açık lise ile ilgili 18 yaş üstü gibi bir kayıt söz konusu değlidir. Ortayı bitirdikten sonra isteyen aynı şekilde açık liseye de gidebilir. Bunun için 18 yaşın bitmesi kaydı söz konusu değlidir. Çalışmamızın içinde bu vardır" şeklinde konuştu.

"DERSHANELER BİR YIL İÇİNDE KAPATILACAK"

Konuşmasının eğitimle ilgili olan bölümünde dershanelerin kapatılacağını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Dershanecilik olayını kaldıracağız. Bundan kim gücenirse gücensin, kusura bakmasın. Bu benim halkımın, vatandaşımın ortak talebidir" dedi. Vatandaşın, "Okullar niye var? Okul varsa, dershane niye var?" diye sorduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Biz iktidara geldiğimizde çok ilginç şeyle karşılaştık. Neydi? Üniversite imtihanlarının soruları orta öğretim müfredatına göre hazırlanmıyordu. Ya? Dershanelerin müfedatına göre hazırlanıyordu. Bunu bizim iktidarımız değiştirdi. Demek ki bu ülkede öyle bir emperyal yapı vardı ki, öyle bir sömürü sistemi vardı ki dershanecilere çalışıyorlardı, onlara çalışıyorlardı" diye konuştu.

Dershanecilere seslenen Başbakan Erdoğan, "Biz de diyoruz ki, ey dershaneciler bu ülkede eğitime destek verecekseniz gelin okullaşın, okular kurun. Biz de hizmet alalım. Dersliklerinizi öğrencilerle dolduralım. Biz yatırımdan kurtulmuş oluruz, siz de hizmetinize devam edersiniz. Bakıyorsun bu güzel teklif demiyorlar. Niye? Öbür taraf çok daha tatlı da onun için. Orada adeta merdiven altı hizmet var. Diğerinde ciddi kurumsallaşma olacak, onun için. Bunun adımını atacağız. Er geç, 2013-2014'e de biz o sistemle girmiş olacağız" şeklinde konuştu.

BUGÜNE KADAR AYA KAÇ TANE İNSAN GÖNDERDİNİZ?

Eğitimde yapılan hizmetlere de değinen Başbakan Erdoğan, 40 bin kadrolu öğretmen atamasıyla birlikte istihdam edilecek 10 yıldaki atama sayısının 358 bine ulaşmış olacağını söyleyerek, son 10 yılda eğitime kazandırılan derslik sayısının da 181 bin 316'ya ulaştığını kaydetti.

Bazı CHP'li milletvekillerinin okullarda Kur'an-ı Kerim ve Siyer dersinin okutulmasından rahatsız olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, "Peygamberin hayatını öğretince ne olacak? 'Millet aya giderken, bu eğitim sistemiyle ancak amele yetişir' diyorlar. Ya, bugüne kadar Siyer'i Nebi yoktu da kaç tane gönderdiniz aya, kaç tane gönderdiniz?" diyerek tepki gösterdi.

"Bu ülkede kaç tane havaalanı yaptınız?" diyen Başbakan Erdoğan, "Ey CHP siz ne yaptınız? Söyleyin. Bir kalkıyorlar ee, demir ağlarla ödüklerini söylüyorlar. Neyi ördünüz ya neyi ördünüz? Ey CHP iktidarınız döneminde kaç kilometre raylı sistem yaptınız söyler misiniz? İzmir belediyesi bir hizmet yapmış, çok ucuza metro üretiyormuş. Kargalar bile güler bu sözlerinize" dedi.

CHP, zihniyetinin Kur'an'ı yasakladığını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Bu zihniyet 10 yıllar boyunca Kur'an'ı yaksakladı, ezanı yasakladı, Türkçe okunacak dedi. Ama millet Demokrat Parti ile inancına yapılan bu saldırıyı geri devşirdi. Onlar kısa bir süre de olsa Tarı uludur ifadesiyle millete çağrı yaparken, rahmetli Mednderes'le birlikte bu aslına döndü 'Allahu Ekber' diye ezanlar okunmaya başladı. ve bu zihniyet şindi Ay'a insan göndermekten bahsediyor" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda ise, AK Parti'ye katılan 4 ilçe, 4 belde olmak üzere toplam 8 belediye başkanına rozetlerini taktı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Ak Parti Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title