Haberler

Başbakan Erdoğan, Today's Zaman'ın Tanıtım Toplantısına Katıldı

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Yarın Yayın Hayatına Başlayacak Olan Today's Zaman Gazetesi'nin Tanıtım Toplantısına Katıldı. Erdoğan, Türkiye'nin Son 4 Yılda Büyük Bir İmaj Devrimi Yaşamış Olsa da Yurtdışında Kendini Yeterince İyi Tanıtamadığını İfade Ederek, "Bunu En Çok Başka Toplumlarda Öteden Beri Var Olan Türkiye Hakkındaki Önyargılardan Anlıyoruz. Diliyoruz Ki Today's Zaman İlkeli Yayınlar...

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, yarın yayın hayatına başlayacak olan Today's Zaman Gazetesi'nin tanıtım toplantısına katıldı. Erdoğan, Türkiye'nin son 4 yılda büyük bir imaj devrimi yaşamış olsa da yurtdışında kendini yeterince iyi tanıtamadığını ifade ederek, "Bunu en çok başka toplumlarda öteden beri var olan Türkiye hakkındaki önyargılardan anlıyoruz. Diliyoruz ki Today's Zaman ilkeli yayınlarıyla Türkiye'nin ve Türk milletinin doğru anlaşılmasına, yanlış önyargı ve klişelerin aşılmasına katkı sağlayacaktır" dedi.

Yayın hayatına yarın başlayacak olan Today's Zaman Gazetesi Ankara Sheraton Otel'de düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı. Tanıtım gecesine Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in yanı sıra siyaset ve medya dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Today's Zaman Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, gazetenin amacının Türkiye'deki gelişmelerin, ulusal ve uluslararası meselelerin fotoğrafını objektif şekilde sunmak olduğunu söyledi. Her gün tamamı renkli 20 sayfa olarak yayınlanacak gazeteyle ilgili bilgi veren Feza Yayıncılık'ın CEO'su Ekrem Dumanlı ise, Today's Zaman'ın Türkiye'nin sesi olacağını belirterek, gazetenin Türkiye ile dünya arasında köprü vazifesi göreceğini kaydetti. Tanıtım gecesinde konuşan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül de, Türkiye'de yabancı dilde bir gazetenin yayınlanmasının büyük mutluluk olduğuna işaret ederek, Türkiye'de olup bitenlerin dünyaya en iyi şekilde anlatılmasının önemine vurgu yaptı.

Başbakan Erdoğan da gecede yaptığı konuşmada, Today's Zaman'ın Türkiye'nin dünyaya açılmasında önemli bir görev üstleneceğini belirterek, zengin içerikli bir gazetenin çıkmasının ülkenin gücüne güç katacağını bildirdi. Demokratik ve şeffaf toplumlar için medyada çok sesliliğin büyük önem arz ettiğine dikkat çeken Erdoğan, Today's Zaman'ın Türkiye'de yabancı dilde yayın yapan üçüncü gazete olacağını kaydetti. Today's Zaman'ın Türk medya dünyasına yeni bir soluk getireceğine inandığını vurgulayan Erdoğan, Türkiye'yi içeriden ve dışarıdan izleyen diplomatlar, yabancı kamuoyları için yeni bir pencere olacağını ifade etti. Erdoğan, Türkiye'nin son 4 yılda büyük bir imaj devrimi yaşamış olsa da yurtdışında kendini iyi tanıtamadığını belirterek, "Bunu en çok başka toplumlarda öteden beri var olan Türkiye hakkındaki önyargılardan anlıyoruz. Bu kadar anlatmamıza rağmen 'hala buralarda mıyız?' diyoruz. Diliyoruz ki Today's Zaman ilkeli yayınlarıyla Türkiye'nin ve Türk milletinin doğru anlaşılmasına, yanlış önyargı ve klişelerin aşılmasına katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Today's Zaman Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş ve Feza Yayıncılık'ın CEO'su Ekrem Dumanlı, Başbakan Erdoğan'a Today's Zaman'ın yarın yayınlanacak olan ilk sayısını takdim etti.

(DA-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title