Haberler

Başbakan Erdoğan: Siyaset Meydanında Yapılan Bir Kakofonidir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te Zeugma Müzesi'nde gerçekleştirilen 36 tesisin toplu açılış töreninde, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası'nın mini konserini dinledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te Zeugma Müzesi'nde gerçekleştirilen 36 tesisin toplu açılış töreninde, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası'nın mini konserini dinledi. Konser sonrası orkestraya övgü yağdırıp, enstrümanların uyumuna dikkat çeken Erdoğan, Ankara'dan konuk olan tenor Murat Karahan'ı da özellikle kutladığını belirtti.

Erdoğan, daha sonra şunları söyledi:

"Dikkat ederseniz bu konser, bir senfoni olarak bizi farklı dünyalara götürdü. Değerli tenorumuz genç Murat kardeşimizle de İstanbul'a, Kalamış'a gittik. Tabii bir İstanbullu olarak da ben farklı bir havaya girdim. Burada farklı enstrümanlar eğer bir senfoni oluşturuyorsa, sizi farklı bir dünyaya götürür, sizi dinlendirir. Ama yok bu farklı enstrümanlar o uyumu sağlayamazsa o zaman ortaya senfoni çıkmaz, bir kakofoni çıkar. Türkiye'de şu anda siyaset meydanında yapılan işte budur, bir kakofonidir. Biz ise bir senfoniyi oluşturmaya çalışıyoruz. Farklı dil, kültürler olsun bütün bunlarla bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının, Türk milletinin zenginliği meydana gelsin bunu istiyoruz. Bu mozaik müzesinde bütün Gaziantepliler, bütün dünya olarak gelecek bunu göreceğiz."

Zeugma Müzesi'nin dünyanın örnek müzelerinden biri olduğunu belirten Erdoğan, Güneydoğu Anadolu denince hep Diyarbakır'ı öne çıkarmak isteyenlere aslında şu andaki adımla bir cevap verildiğini vurgulayarak, "Bu müze aynı zamanda barışın simgesi olan bir müzedir. Diyarbakır da, Gaziantep de, Şanlıurfa da, Adıyaman da, Kilis de, Siirt de, Bitlis de, Elazığ da bizim ve bütün Anadolu her şehriyle 74 milyon Türk milletinindir" diye konuştu.

TERÖR MUSALLAT OLMASIN DİYARBAKIR DA SIÇRAMA YAPAR

Erdoğan, Gaziantep'in ihracatta 5 milyar dolara yürüdüğünü belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terör belası Diyarbakır'a musallat olmasın Diyarbakır da aynı sıçramayı yapar. Eğer Diyarbakır bugün sıçramayı yapamıyorsa Diyarbakır'ın halkı, Diyarbakırlı kardeşlerim bunun hesabını terörü orada besleyenlere sormalıdır. Gerek benim ulusal girişimcim, gerekse uluslararası girişimciler Diyarbakır'a gidip yatırım yapamıyor. Van, gidip orada yatırım yapamıyor. Niye? 'Her an ne olur, ne olacak bilemiyorum' diyor. Ama Gaziantep'i güvenli görüyor, Şanlıurfa'yı güvenli görüyor, Adıyaman'ı güvenli görüyor. Bakın buralarda devamlı bir yükseliş var. Temenni ederim ki, Diyarbakır'da da bu işi bir an önce çözeriz ve orası da süratle beklediğimiz sıçramayı yapar."

ÇOCUKLARLA SOHBET ETTİ

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, vatandaşların desteğiyle Somali için toplanan 1 milyon liralık yardımın sembolik çekini Erdoğan'a takdim etti.

Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Hüseyin Çelik ve Abdülkadir Aksu ile toplu açılışı gerçekleştirdi.

Açılıştan sonra müze ve konferans merkezini gezen Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile resim yapan çocuklarla ilgilendi. Çocukların yanına oturan Erdoğan çifti, onlarla sohbet etti. Erdoğan, bina resmi yapan bir çocuğa, "Apartman çok güzel oluyor, çevreci bir apartman yapıyorsun değil mi? Etrafı yeşil, bulutlar çok güzel, mavi" dedi. Erdoğan resim yapan çocuklara boya dağıttı.

Müze müdüründen tarihi eserler hakkında bilgi alan Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Zeugma Mozaiği'ni yakından inceledi. Erdoğan, müze müdürünün "Bunun Mona Lisa resminden farkı, mozaikle yapılmış olmasıdır. Soldan sağa doğru yürüdüğünüz zaman gözleriyle sizi takip ediyor" demesi üzerine, Erdoğan, "Yani üç boyutlu oluyor, benim odadaki resim gibi" diye konuştu. Erdoğan, Zeugma'nın önünde değişik açılardan fotoğraf çektirdi. Erdoğan, fotoğraf çektirirken şunları dedi:

"Ortaya geldiğim zaman o gözler o tarafa doğru dönecek. Bu şekilde bir çek. Şimdi biz yürüyoruz, şimdi çekiyorsun. Bak gözler buraya döndü. Bana dönmesin. "

GAZİANTEP'E ÖVGÜLER

Törende konuşan Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Zeugma Mozaik Müzesi'nin Gaziantep'in dünyaya açılan yüzü olacağını dile getirdi. Bakan Ertuğrul Günay da Gaziantep'in önemli bir kültür ve turizm merkezi olma yolunda emin adımlarla yürüdüğünü vurguladı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Asım Güzelbey de Gaziantep'in artık bir kültür kenti olduğunu söyledi. Vali Erdal Ata ise konuşmasında Gaziantep Mozaik Müzesi'nin kentin sahip olduğu önemli eserlerdin başında geldiğini vurguladı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de Gaziantep'in artık bir kültür kenti olduğunu vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kültür Sanat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title