Haberler

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır Ziyareti

Özgür Der Diyarbakır Şube Başkanı Yılmaz: "Başbakanın mesajlarını çözüm sürecine katkısı, paradigma değişikliğine gidilmesi ve Türkiye'deki ezberlerin bozulması bakımından önemli ve tarihi bu...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın haftasonu gerçekleştirdiği Diyarbakır ziyareti sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve baro başkanlarınca "tabuların yakıldığı" şeklinde yorumlandı.

Başbakan Erdoğan'ın, Diyarbakır merkez, Ergani ve Bismil ilçelerinde düzenlenen toplu açılış törenlerinde yaptığı konuşmaların bölgede büyük bir heyecan uyandırdığını düşünen baro başkanları ve STK temsilcileri, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ve sanatçı Şivan Perver'in de çözüm sürecine destek veren açıklamalarını takdirle karşıladı.

Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Serdar Bülent Yılmaz ise Başbakan ve Barzani'nin verdiği mesajların tıkanan sürecin aşılması noktasında önemli olduğunu söyledi. Çözüm sürecine halkın da büyük destek verdiğini belirten Yılmaz, "Başbakanın mesajlarını çözüm sürecine katkısı, paradigma değişikliğine gidilmesi ve Türkiye'deki ezberlerin bozulması bakımından önemli ve tarihi buluyorum" ifadelerini kullandı.

Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş ise Barzani ve Perver'in meydanlarda halkın karşısına çıkmasının Kürt sorununun demokratik yollarla çözüleceği ve hakem olarak halkın gösterildiği anlamına geldiğini söyledi.

16 Kasım'ın Türkiye, Diyarbakır ve Kürt halkı için bir milat olduğunu vurgulayan Memiş şunları kaydetti:

"Başbakanın açıklamaları Türk ve Kürt halkının artık kardeşlik duygularını perçinleştirdiği bir döneme girileceğinin göstergesidir. Bundan sonra Türkiye yek vücut hareket ederek dünya lideri olacak. Türkiye'nin kalkınmışlığı söz konusu olacak. Dış ülkelerin Türkiye üzerindeki oyunları da son bulacak. Kürtlerin de huzura kavuşacağı Türkiye'nin de huzura kavuşacağı günler yaşayacağız. Başbakan Erdoğan'a, Barzani'ye ve Perver'e bu kardeşlik duygusunu oluşturan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Çözüm sürecine ilişkin kaygıların Başbakanın verdiği mesajlarla önemli ölçüde giderildiğini düşünüyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretini tarihi olarak nitelendiren Elçi, şöyle konuştu:

"Bir süredir çözüm sürecinin geleceğine ilişkin kaygılar vardı. Bu kaygıların Başbakanın verdiği mesajlarla önemli ölçüde giderildiğini düşünüyorum. Özellikle 'dağdakilerin indiğini, cezaevlerinin boşaldığını, 76 milyonun kucaklaştığını göreceğiz" sözü çözüm sürecinin devamına ilişkin kararlı bir iradeyi ortaya koyuyor. Başbakanın ortaya koyduğu bu vizyon çalışmasının altını doldurulabilmek için el birliğiyle gayret göstermeliyiz."

Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi de Başbakan Erdoğan ve Barzani'nin Diyarbakır'a gelmesini olumlu karşıladıklarını ve çözüm sürecinin kazaya uğramadan başarıya ulaşmasının Türkiye'deki tüm aklı selim insanların temennisi olduğunu söyledi.

Şivan Perver'in 37 yıl aradan sonra Diyarbakır'a gelmesinin Türkiye'deki tabuların yıkıldığının bir göstergesi olduğunu dile getiren Elçi, "İnsanlar 10 yıl önce Perver'in kasetini nerede saklayacağını düşünüyordu. Şimdi ise Diyarbakır'a gelip Başbakan ile aynı karede yer alması tabuların yıkıldığını gösteriyor" diye konuştu. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bülent Yılmaz Diyarbakır Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title