Haberler

Başbakan, 14 Nisan Mitingini Yargıya Taşıdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 14 Nisan'da Ankara'da Düzenlenen 'Cumhuriyet Mitingi'ni Mahkemeye Taşıdı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 14 Nisan'da Ankara'da düzenlenen 'Cumhuriyet Mitingi'ni mahkemeye taşıdı.

Erdoğan, mitingte yaptığı konuşmada kendisini 'kalpazanlıktan yargılanmakla' suçlayan gazeteci Tuncay Özkan hakkında suç duyurusunda bulundu. Başbakan Erdoğan, ayrıca Tuncay Özkan hakkında tazminat davası açmaya da hazırlanıyor.

Başbakan Erdoğan, Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından tarafından 14 Nisan'da Ankara Tandoğan Meydanı'nda düzenlenen 'Cumhuriyet Mitingi'nde konuşma yapan gazeteci Tuncay Özkan hakkında suç duyurusunda bulundu. Erdoğan'ın avukatı Fatih Şahin bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı başvuruda, miting meydanında yaptığı konuşmada kendisini 'kalpazanlık ve hırsızlıkla' suçlayarak, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın saygınlığını rendice ettiği gerekçesiyle Tuncay Özkan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Avukat Şahin, Tuncay Özkan'ın Türk Ceza Kanunu'nun 125. maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle cezalandırılmasını istedi. Şikayet dilekçesinde Tuncay Özkan'ın 14 Nisan'daki mitingte yaptığı konuşma ile Başbakan Erdoğan'ın onur, şeref ve saygınlığını rendice eden haksız ve hukuka aykırı saldırılarda bulunduğu kaydedildi. Özkan'ın konuşmasının eleştiri ve ifade özgürlüğünün sınırlarını aşan, doğrudan, açıkça ve ağır surette Başbakan'ın şeref ve saygınlığını rencide eden hakaretler içerdiğine vurgu yapılan

dilekçede, "İfade özgürlüğü ve eleştiri hakkı hiçbir zaman için uluslararası metinlerle, Anayasa ve yasalarla güvence altına alınan kişilerin şeref ve haysiyetinin ihlali aracı olarak kullanılamaz. Anayasa ve uluslararası sözleşmelerce güvence altına, kişinin maddi ve manevi değerleninden oluşan toplum nezdindeki şeref ve haysiyeti ile itibarını korumaya yönelik olar TCK'nın 125. maddesinde hükmünü bulan hakaret suçu mezkur ifadelerle işlenmiş olmakla suç sübut bulmuştur" denildi. Erdoğan'ın avukatı

Fatih Şahin, dava dilekçesiyle birlikte Özkan'ın konuşmasının Kanal Türk televizyonunda yayınlanan görüntü kaydını, konuşmanın deşifrelerini de savcılığa sundu.

Başbakan Erdoğan'ın, gazeteci Tuncay Özkan hakkında mitingte yaptığı konuşma nedeniyle önümüzdeki günlerde de tazminat davası açacağı bildirildi.

(DA-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title