Haberler

Başak Iq Center Bilim Parkı Didimlilerle Buluştu

Türkiye’nin ilk matematik müzesi olan Tales Matematik Müzesi ve Didim Belediyesi işbirliğinde başlayan ve 3 Nisan-18 Mayıs 2017 tarihlerinde devam edecek olan çalışmaya göre Didim’deki tüm anaokul, ilkokul, ortaokul ve liseler, gezici Tales Matematik Sergisi ve IQ Center Bilim Parkı ile tanışacak.

Türkiye'nin ilk matematik müzesi olan Tales Matematik Müzesi ve Didim Belediyesi işbirliğinde başlayan ve 3 Nisan-18 Mayıs 2017 tarihlerinde devam edecek olan çalışmaya göre Didim'deki tüm anaokul, ilkokul, ortaokul ve liseler, gezici Tales Matematik Sergisi ve IQ Center Bilim Parkı ile tanışacak.

İlk ayağı Atatürk İlkokulu ve Didim Anadolu Lisesi'nde yapılan sergileri ziyaret eden Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay ve Aydın Özel Başak Koleji Kurucu Temsilcisi Alp Ayaydın öğrenciler ile matematik ve sergiler üzerine güzel bir sohbet gerçekleştirdi.

Didim'de bilim ve matematik anlamında öğrencileri yeniliklerle buluşturmak istediğini dile getiren Atabay öğrencilerin heyecanlı olduğunu görmekten mutluluk duyduğunu da belirtti. Gösterilen ilgiden oldukça memnun olduğu gözlenen Başkan Atabay son olarak konuyla ilgili yeni projelerin de yolda olduğunu dile getirdi. Başak Koleji Kurucu Temsilcisi ve aynı zamanda Tales Matematik Müzesi kurucusu Alp Ayaydın da etkinliğe katılım sağlayan Didimli öğrencilerin Türkiye'nin diğer illerindeki tüm öğrencilerden çok daha şanslı olduğunu bu yüzden bunu bir fırsat görerek alabilecekleri tüm bilgiyi almaları gerektiğini dile getirdi.

Tales Matematik Müzesi ve IQ Center Bilim Merkezi'nin oluşturduğu sergilerle ilkokuldan liseye toplam 23 okulda on binden fazla öğrenci matematik ve bilimle buluşacak. IQ Center Bilim Sergisinde, İçten yanmalı motor modelinden kuantum fiziğine, dinamikten van der graf jenaratörüne kadar pek çok demonstrasyon; Tales Kids sergisinde ise Leonardo köprüsünden dişli çarklara, köpüklerle matematikten labirentlere 22 istasyon 18 Mayıs 2017 tarihine kadar ziyaretçileri ile buluşacak. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Didim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title