Haberler

'Baraj, Türk Siyasetini Çıkmaza Sokuyor'

İngiltere'nin Önde Gelen Gazetelerinden Independent, Türkiye'deki Yüzde 10'luk Seçim Barajının Siyaseti Çıkmaza Soktuğunu Yazdı.

İNGİLTERE'nin önde gelen gazetelerinden Independent, Türkiye’deki yüzde 10’luk seçim barajının siyaseti çıkmaza soktuğunu yazdı. Gazete, aralarında madencilerin, fahişelerin ve pop şarkılarının da bulunduğu bir çok bağımsız adayın, bu belirsizlik ortamından faydalanarak adaylığını ilan ettiğine dikkat çekti.

‘Madenciler, fahişeler, ve pop şarkıcıları Türkiye’nin seçim açmazını kırmaya çalışıyor’ başlıklı haberde, “Türkiye'deki yüzde 10'luk seçim barajının, kilitlenmeye çok yakın olan Türk siyasetinin önündeki en büyük engel olduğu” kaydedildi.

Nicholas Birch tarafından kaleme alınan haberde, Genç Parti’den aday olan ses sanatçısı İbrahim Tatlıses’e geniş yer verildi. Geçmişte, Tatlıses’in sevgilerinin ‘mor gözlerle’ televizyona çıktıklarını belirten gazete, şimdi ise, ünü Ortadoğu'ya yayılan bu sanatçının, kadınlardan sorumlu bakan olmak için kolllarını sıvadığını kaydetti. Haberde, mazot fiyatlarını indirme sözü veren Genç Parti’nin Motorola skandalına da değinildi.

Bağımsız adaylar arasında, fahişelerden pop sanatçılarına kadar geniş bir yelpazenin bulunduğuna dikkat çeken gazete, bu adaylar arasından sadece ‘Kürt milliyetçilerin’ koltuk sahibi olabileceğini savundu. Türk siyasetinin bu sancılarına en çok ışık tutan adayın Baskın Oran olduğunu belirten gazete, Brooking Enstitüsü'nün Türkiye uzamanı olan Ömer Taşpınar’ın, ‘Türk demokrasisinin en büyük sorunu, gerçek anlamda sivil bir muhalefetin olmayışıdır’ şeklindeki sözlerini aktardı.

Haberde kamuoyu araştırmalarına göre Pazar günü gerçekeleşecek olan seçimlerde, AKP’nin şansının yüzde 40, CHP’nin yüzde 19.7, MHP’nin yüzde 10.8, GP’nin yüzde 8.0, DP’nin yüzde 7.0, bağımsızların yüzde 5.2 ve karasızların oranının ise 9.3 olduğu kaydedildi.

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title