Haberler

Bankacılık Sektöründe İşten Çıkarma Depremi

Güncelleme:

Türk bankacılık sektöründe yaşanan küçülme, son 9 ayda bin 500'den fazla bankacının işsiz kalmasına neden oldu.

Aralarından Yapı Kredi, Garanti Bankası, Akbank, Denizbank ve Finansbank'ın da yer aldığı özel bankalar son 9 ayda 179 şube kapattı. 1500'den fazla bankacı işsiz kaldı.

HSBC 57 ŞUBE İLE ZİRVEDE

Türkiye Bankalar Birliği verilerinden derlediği bilgilere göre yılbaşından bu yana en fazla şube kapatan banka HSBC oldu. İngiliz finans devi yeniden yapılanma kapsamında 57 şubesini kapattı ve şube sayısını 234'a indirdi.

Uzun süredir zarar eden ve geçen yıl da 331.5 milyon TL zarar açıklayan HSBC bu yıl çok sayıda şube kapatacağını daha önce açıklamıştı. Banka bu yılın ilk 5 ayında 50 şubesini kapatarak en hızlı küçülen banka oldu.

YAPI KREDİ 30 ŞUBE KAPATTI

Ancak asıl dikkat çekici olan Türk finans devlerinin birbiri ardına şube kapatması oldu. Koç Grubu ile İtalyan Unicredit'in ortaklığındaki Yapı Kredi Bankası yılbaşından bu yana 15 şubesini kapattı.

Bu kapatmaların ardından bankanın toplam şube sayısı 985'e geriledi. Bankalar Birliği verileri Yapı Kredi'deki küçülme kararının Eylül ayından itibaren hız kazandığını gösteriyor. Eylül 2015'te 1015 şubeyle hizmet veren Yapı Kredi son 9 ay içinde 30 şubesini devre dışı bıraktı.

ING BANK 28 ŞUBE

Hollandalı ING Bank, bir taraftan ilginç reklam filmleriyle mevduat toplamaya çalışırken diğer taraftan da operasyonel anlamda dikkat çekmeden küçülmeye gidiyor.

Bankalar Birliği verilerine göre geçen yıl Eylül ayında 311 olan şube sayısı 283'e gerilemiş durumda. Yani banka son 9 ay içinde 28 şubede kepenk indirmiş. Yılbaşından bu yana kapanan şube sayısı ise 15…

GARANTİ BANKASI 25 ŞUBE

Türkiye'nin finans devi Garanti Bankası da şube kapatma furyasından nasibini almış görünüyor. Eylül 2015'te 1007 şubeyle müşterilerine hizmet 'Yoncalar', Mayıs sonu itibarıyla 982 şubeye gerilemiş durumda. Çok uzun bir aradan sonra ilk kez şube kapatan banka işten çıkarma işlemlerinin tamamını yılın son çeyreğinde gerçekleştirdi. Banka yılbaşından bu yana kimseyi çıkarmadı.

DENİZBANK 21 ŞUBE

Şube kapatma liginde beşinci sırada Denizbank yer alıyor. Banka son 9 ay içinde 21 şube kapattı. Eylül 2015'te 715 olan şube sayısı Mayıs sonu itibarıyla 694'e gerileyen bankanın kaç kişiyi işten çıkardığı bilinmiyor.

VERGİ CEZALARI ALDI

Rus finans devi Sberbank'ın iştiraki olan Denizbank, Türkiye ile Rusya arasında Kasım ayında patlak veren 'Uçak Krizi'nin ardından ciddi bir hükümet baskısına maruz kaldı ve ciddi sayılabilecek vergi cezalarına çarptırıldı.

Banka şube kapatma operasyonlarının tamamını geçen yılın son çeyreğinde gerçekleştirirken, bu yıl hiç şube kapatmadı.

FİNANSBANK 16 ŞUBE

TBB verilerine göre Yunanlıların Katarlılara sattığı Finansbank, son 9 ayda 16 şube kapattı. Satış öncesi operasyonel açıdan verimli olmayan şubelerini tasfiye eden bankada şube kapatma süreci Aralık ayından sonra hız kazandı. Ocak- Mayıs döneminde 11 şubesini kapatan bankanın şube sayısı 631'e geriledi.

AKBANK 14 ŞUBE

2015 yılında 89 şubesini kapatan Akbank, şube kapatmaya devam ediyor. Aralık 2015'te 902 şubesi bulunan Akbank, yılın ilk beş ayında 3 şube daha kapattı. Akbank böylece son 9 ay içinde 14 şubesini kapatmış oldu.

ARAPLAR DA ŞUBE KAPATIYOR

Öte yandan Körfez Bölgesi'nden Türk bankacılık sektörüne yatırım yapan Arap yatırımcıların da keyfi pek yerinde değil.

ALTERNATİFBANK 6 ŞUBE

Katarlıların sahibi olduğu Alternatifbank son 9 ayda 6 şube kapatırken, bunlardan 5'ini bu yıl tasfiye etti. Bankanın şube sayısı mayıs sonu itibarıyla 54'e inmiş durumda.

Kuveytlilerin sahibi olduğu Burgan Bank'ta ilignç gelişmeler yaşanmış. Büyük bankaların personel çıkarmaya başladığı Eylül ayında 2 şube açan Burgan Bank, Eylül 2015'te 54 olan şube sayısını yılsonunda 56'ya çıkarmıştı.

BURGAN BANK 5 ŞUBE

Ancak bankada işler beklendiği gibi gitmedi. Burgan Bank, yılbaşından bu yana 5 şubesini kapattı ve personeliyle yollarını ayırdı.

TURKISH BANK 4 ŞUBE

Öte yandan Kuveytli yatırımcıların yüzde 40 hissedarı olduğu Turkish Bank'ta da işler pek keyifli gitmiyor. Banka geçen yılın son çeyreğinde 4 şubesini kapattı. Halen 13 şube ile hizmet veren banka bu yıl kimseyi işten çıkarmadı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Yapı Kredi Bankası Denizbank Akbank Eylül Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Sarı kod uyarısı nedir? İşte, MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu?
500

Yorumlar (21)

FALSOCU:

EEE O ALDIĞINIZ FAİZLER LE KAÇ YUVAYI DAĞITTINIZ KAÇ OCAK SÖNDÜ. YANINIZA KARMI KALACAKTI TOPUNUZ BATSIN. PATRONLARINIZ DAHİL. ALLAH BELANIZI VERSİN SÜRÜNÜN DİLENECEK DURUMA DÜŞÜN.

19
5
yanıtYanıtla
Ahmet:

Krizin ayak sesleri bunlar. . .

17
1
yanıtYanıtla
salak koyunlara:

Bütün ekonomik enflasyon dahil ve işsizlik rakkamları yalandır. Pazardaki fiyatları kıyaslayın. Gayri safi milli hasıla 2015: 806 milyar dolardan 752ye düşdü (54. 000. 000. 000 x 3)TL:(1. 300 x 12) TL = 10. 384. 615 yıllık asgarı ücretli işyeri ediyor. Eyy koyunlar, ihracat 2015: 157 milyardan 143 milyara düşdü, birde 2016ıyı bekleyin, ülkeyi maf ettirdiniz. Turizm zararları tabiki buna dahil değil. Artık 2016 da ne olacağını kendiniz düşünün diyecektim, ama sizde düşünecek beyin yok ki. Saray bozunt

11
1
yanıtYanıtla
ali:

en çok neye gülüyorum tasarrufları arttırmamız lazım diyor bakan ona gülüyorum. lan arkadaş bu millet avrupalı gibi maaş almıyorki yarısını yesin yarısını bankaya yatırsın. açın gözünüzü bu millet ayın sonunu zor getiriyor. tasarrufmu yapcaksınız ferrariye binen insanlardan tasarruf edin.

10
0
yanıtYanıtla
Her zaman dikkafalı olunmaz.:

bütün komşular ile düşman olduk, hiç bir dostumuz yok. 6 milyon vatandaşımızın yaşadığı almanya ile 1966 beri dost idik şimdi düşmanız. yakında 6 milyon Türk vatandaşınıda hadi memleketinize kış kış diyebilirler.

8
2
yanıtYanıtla
yok kutu AYISI:

hopp hoppp balon patlıyor. . . .

7
0
yanıtYanıtla
Psikopat:

Allah daha bin belanızı versin. . beter olun.

5
0
yanıtYanıtla
Eren erenMobil-IOS:

Hepsi işsiz kalsın adi sülük gibi bankaya iki kuruş kazandıracam bi kuruş pirim alacam diye insanları rezil eden meslek

4
0
yanıtYanıtla
BANKER:

Bunların hepsi işletim ücreti, kart ücreti ve başka haksız ücretler alan bankalar. Böyle bankalarla iş yapmayın.

3
1
yanıtYanıtla
KSK:

NORMAL GELECEKTE BANKA ŞUBESİ DİYE BİRŞEY OLMAYACAK HALİYLE BANKACIYADA GEREK KALMAYACAK ÇİNKÜ ONLİNE BANKACILIK BAŞLADI SADECE INTERNET SITELERI OLACAK VE ŞUBE GİBİ HİZMET VERECEK ADAMLAR ŞUBE AÇIP DÜKKAN KİRASI ELEMAN ALIP MAAŞ ELEKTRİK VB GİDERLERİ OLMAYACAGI ICIN BUYUK MIKTARDA KAR EDECEKLER. ZATEN GELECEK NESILE YONELIK BIR HAMLE BU BUGUN YASLI INSANLAR DISINDA HERKES INTERNET KULLANIYOR DOLAYISIYLA 10-20 ICINDE BANKA SUBESI KALMAYACAK DEMISTI DERSINIZ =)

3
1
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title