Haberler

    Balkonlar ve pencere önleri çiçek bahçesine dönsün…

    1) Kokusu dillere destanSÜMBÜLYetiştirildiği sıcaklık 12 derecenin altına düşmemeli. Yücel Sönmez "Masallara konu olan kokusu, bitkinin ekildiği ev veya bahçede yayılarak kendini belli eder" diyor.

    1) Kokusu dillere destan

    SÜMBÜL

    Yetiştirildiği sıcaklık 12 derecenin altına düşmemeli. Yücel Sönmez "Masallara konu olan kokusu, bitkinin ekildiği ev veya bahçede yayılarak kendini belli eder" diyor. Kokunun çok daha fazla yayılmasını istiyorsanız haftada iki kere sulamalı ve saksı tabağında su bırakmamalısınız.

    2) Her rengi var

    PETUNYA

    Güney Amerika kökenli bu çiçek yaz boyunca açıyor ve suyu çok seviyor. Hatice Yılmaz " Güneşli, kısmen gölge yerleri sever. Aşırı rüzgarlı yerlerde çiçekleri yırtılır" diyor.

    3) Cam önlerinin vazgeçilmezi

    BEGONYA

    Çiçekleri sonbaharda ilk don olayı görülene kadar açar. Begonyaları güneşli ve kısmen gölge yerlerde kullanabilirsiniz. Kışın korunaklı bir yere alırsanız sonraki yaz tekrar çiçeklenir.

    4) Erken bahar habercisi

    ÇUHA ÇİÇEĞİ

    Sarısı çok bilinse de çeşitli renkleri var. Sedat Kalem "Primula Latincede 'ilk, öncül' anlamına gelen primus kelimesinden türetilmiştir; bu cinsin erken çiçeklenmesine işaret eder" diyor.

    5) Adını görüntüsünden alıyor

    KÜPELİ

    Çok yıllık bir süs bitkisi olan küpeli, kuru olmayan, rüzgarlı yarı gölgelik mekanları sever. Güneşin Aydemir, "O renkler nasıl da canlı ve uyumlu. Neşesize neşe katacak cinsten" diyor.

    6) Saksı seçimi önemli

    ZAMBAK

    Eğer saksıya ekilecekse dikkatli bir seçim yapılmalı. 20 santim çapında bir saksı, zambak bitkisinin çok daha sağlıklı ve dayanıklı büyümesine olanak sağlar.

    7) Bir Ege klasiği

    SARDUNYA

    Soğuk hava sevmez. İlkbahar ortasından sonbahar donlarına kadar rengarenk açar. Fem Güçlütürk "Seyrek sulama ister. Uzun süre kalan çiçekleriyle bir Ege klasiği" diyor.

    8) Soğuktan uzak tutun

    CAMGÜZELİ

    Gölgeli veya yarı gölge balkon ve cam önlerini sever. Pembe, beyaz, kırmızı gibi renklerde yoğun çiçek verir. Soğuklardan olumsuz etkilenir. Ilıman yerlerde uzun süre yaşar.

    9) Güneşi sever

    MİNE ÇİÇEĞİ

    Fazla su istemez, sıcak ve güneşli yerleri sever. Mine çiçeğinin sağlıklı ve verimli olması için zamanı geçen ve kurumuş çiçekler mutlaka sapından budanmalıdır.

    10) Mutfakta da faydalı

    LATİN ÇİÇEĞİ

    Uzun saplı yaprakları ve sarı, turuncu, portakal rengi çiçekleri vardır. Tohumdan kolayca yetiştiririlir, güneşli yerleri sever. Yenilebilir çiçekleriyle salatalarınızı süsleyebilirsiniz.

    Kaynak: Hürriyet / Magazin

    Güney Amerika Güneşli Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title