Haberler

Balkan Flyboard Şampiyonu'ndan Van Gölü Canavarı Kostümlü Gösteri

"5. Van Denizi Su Sporları Festivali"ne katılan şampiyon sporcu Ali Komşusu, Van Gölü'nde "flyboard" gösterisi yaptı.

Balkan Flyboard Şampiyonu ve IATI Jetski Team sporcusu Ali Komşusu, Van Gölü Canavarı kostümüyle gösteri yaptı.

Valilik ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 5'incisi düzenlenen "Van Denizi Su Sporları Festivali", renkli görüntülere sahne oldu.

Festivale katılan Komşusu, can kostümüyle yaptığı "flyboard" gösterisiyle izleyicilerden alkış aldı.

Komşusu, AA muhabirine dünyada yaygılaşan bu sporun, Türkiye'de 3 yıldan bu yana yapıldığını ancak çok hızlı ilerleme kaydettiğini söyledi.

Doğu bölgesine ve özellikle Van Gölü'ne yapılan yatırımların beklenenin çok üzerinde olduğunu anlatan Komşusu, milyonlarca insanın ekstrem sporlarla ilgilendiğini dile getirdi.

Van Gölü sayesinde kentteki gençlerin küçük yaşta su sporlarıyla tanışmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Komşusu, diğer bölgelerde yaşayan gençlerin bunun için çok para harcadığını anlattı.

Komşusu'nun menajeri Emre Güler de Van Gölü'ndeki suyun Vanlı gençlerin başarısında büyük paya sahip olduğuna dikkati çekerek, "Yüksek irtifada deniz sporlarıyla ilgilenen gençlerin deniz seviyesindeki müsabakalarda daha iyi dereceler elde etmeleri bunun göstergesidir. Van'da su sporları alanında Türkiye Şampiyonası düzenlenmesi için gerekli kurumlarla görüşeceğiz. Bundan sonra belki 2015 yılı Türkiye Jetski Şampiyonasının bir ayağını da Van Denizi'nde gerçekleştirebiliriz" şeklinde konuştu. - Van

Kaynak: AA / Yerel

Van Gölü Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title