Haberler

Balıkesir Temiz Siyaset İçin Beyaz Sabun Dağıttılar

Balıkesir'de, CHP Altıeylül İlçe Teşkilatı, 25 Aralık operasyonunun yıldönümünde Kurtdereli Mehmet Pehlivan Heykeli önünde gerçekleştirdiği eylemle, yolsuzluk iddialarını bir kez daha gündeme getirip, protesto etti.

Balıkesir'de, CHP Altıeylül İlçe Teşkilatı, 25 Aralık operasyonunun yıldönümünde Kurtdereli Mehmet Pehlivan Heykeli önünde gerçekleştirdiği eylemle, yolsuzluk iddialarını bir kez daha gündeme getirip, protesto etti. Partililer siyasetin tertemiz olması için vatandaşlara beyaz sabun dağıttı.

Eyleme destek veren CHP'li gençler, yolsuzluk iddialarına adı karışan dört bakanın maskeli fotoğraflarını taşıyıp, "her yer rüşvet, her yer yolsuzluk", "gün gelecek devran dönecek, hırsızlar halka hesap verecek" diye bağırdı. "Temiz toplum, temiz siyaset" istediklerini söyleyen CHP Altıeylül İlçe Teşkilatı Başkanı Haydar Çuhadar, "17- 25 Aralık soruşturmasının ardından AKP iktidarı büyük telaş ve suçluluk duygusuyla, binlerce polisi, savcıyı, hakimi yerinden yurdundan etti. 17 Aralık'tan beri olup biten, bir darbe planının ortaya çıkarılması filan değil, düpedüz bir örtbas operasyonudur. Önce meclisten dosya kaçırıldı. Sonra dosyayı oluşturan polisler, savcılar, hakimler görevden alındı. Güvenlik paketi ile sokakta doğacak tepkiler bastırıldı. Yolsuzluğu yazan gazetecilere davalar açıldı, yayın yasağı ile medya kontrol altına alındı. ve böylece hırsızlık yaşanmamış gibi yapıldı. Ancak ne yapılırsa yapılsın, mızrak çuvala sığmadı. Kirlilikten arınmanın yolu, beyaz sabunla temizlenmekten geçmektedir. Kirlenen hükümet üyelerine, yandaş iş adamlarına, hırsızları görmezlikten gelen, doğru haberleri yazmayan yandaş basına temizlenmeleri için bu sabunları dağıtıyoruz" dedi.

CHP Altıeylül İlçe Başkanı Haydar Çuhadar'ın konuşmasının ardından partililer, vatandaşlara üstünde CHP yazan beyaz sabunlarla birlikte broşürler dağıttı. Eylem olaysız sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurtdereli Mehmet Pehlivan Haydar Çuhadar Altıeylül Balıkesir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title