Haberler

Balıkesir'de Türkçe Şöleni

Balıkesir'de Türkçe şöleni yaşandı.11.Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Balıkesir İl Etkinliği görkemli geçti.

Balıkesir'de Türkçe şöleni yaşandı. 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Balıkesir İl Etkinliği görkemli geçti. Atatürk Stadyumunda binlerce kişinin izlediği şölen havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Balıkesir'de bu yıl 11.'si düzenlenen Türkçe Olimpiyatları şöleninin sunuculuğunu ünlü spiker Ertem Şener yaptı. Dün geceki etkinlikte, stadyumdaki dev platformda Balıkesir'e gelen 27 ülkeden 80 öğrenci sahne alarak gösterilerini sundu. Balıkesir İl Etkinliğinde saha içinde gazeteciler ile organizasyonu düzenleyen yetkililer arasında gerginlik yaşandı. Kendileri için sahnenin ters kısmına ve uzağa hazırlanan polis barikatı ile çevrili bölümde haber çalışması yapamayan basın mensupları, yetkililerden kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Organizasyon yetkilileri ise canlı yayın yapıldığı için o alan dışında çekim yapılamayacağını söylemesi üzerine tartışma çıktı. Araya giren Zaman Gazetesi İl Temsilcisi Faruk Akgüneş görevini yapmak isteyen meslektaşlarına yardımcı olunmasını istedi ancak sonuç değişmedi. Etkinliği en iyi şekilde görüntüleyip haber yapmak çabasında olan basın mensupları bu engellemeye anlam veremedi. Konuk öğrencilerin söylediği şarkıların ardından törene katılan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Belediye Başkanı İsmail Ok, AK Parti Milletvekili Ali Aydınlıoğlu ve Balıkesir İl Emniyet Müdürü Halil Karataş'ı görüntülemek için kendilerine ayrılan alandan çıkan basın mensupları organizasyon görevlilerince yine engellendi. Polis barikatından gazetecileri çıkarmamak için özel güvenlik yetkililerinin çağrılması üzerine basın mensupları güvenli bir çalışma ortamı sağlanmadığı gerekçesiyle tören alanından ayrıldı.

Bu arada, programı başarıyla sunan Ertem Şener sahnede Balıkesirspor bayrağı açtı. Şener, bu sezon Spor Toto 2. Lig'te şampiyon olarak PTT 1. Lig'e çıkan Balıkesirspor'u kutlarken sahada büyük bir alkış tufanı koptu. Şampiyon Balıkesirspor dakikalarca alkışlandı. 27 ülkeden gelen 80 öğrenci de Türkçe'yi güzel konuşmaları ve sergiledikleri yöresel gösterilerle büyük beğeni topladı. Yaklaşık iki saat süren 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Balıkesir İl Etkinliği havai fişek gösterileriyle sona erdi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesirspor Ertem Şener Şölen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title