Haberler

Balıkesir'de Nüzhet Kutluğ Resim Sergisi Açıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ilk sergisini 1958 yılında bu kentte açan dünyaca ünlü ressam Nüzhet Kutluğ'un 1953 yılından bu yana çizdiği 43 resmin yer aldığı sergiye ev sahipliği yaptı.

Devrim Erbil Çağdaş Sanatlar Müzesi'ndeki serginin açılışına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz, Balıkesir Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, sanatçının öğrencileri ve çok sayıda sanatsever katıldı. Sanatçı Nüzhet Kutluğ sergisinin açılış kurdelesini Genel Sekreter Gürbüz, Kültür Turizm Müdürü Çaltı, Kutluğ'un öğrencisi Özdemir Yemenicioğlu birlikte kesti.

Serginin açılış konuşmasını yapan Yemenicioğlu, 'Liseden bu yana öğretmenim olan Nüzhet Kutluğ hocamın sergisini açmaktan son derece mutluyum. Kutluğ hoca hem Necatibey Öğretmen Okulu'nda, hem Balıkesir Lisesi'nde uzun yıllar resim öğretmenliği yaptı. Kendisi 1972 yılında İspanya hükümetinin bursunu kazanarak Madrid'e gitti ve San Fernando Kraliyet Güzel Sanatlar Akademisi'nde öğrenim gördü. 1973-1974 yılında İstanbul Eğitim Enstitüsü'ne, 1980'de İstanbul Atatürk Yüksek Öğretmen Okulu'na, 1982'de de Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümü'ne öğretim görevlisi olarak atandı. Galerinin birinci katında hocamın 1953-1973 yılları arasında yaptığı resimler, ikinci katta ise günümüzdeki çalışmaları yer alıyor' dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz, Nüzhet Kutluğ'un rahatsızlığı nedeniyle serginin açılışına katılamadığını belirterek, 'Kentlerin sanatsal varlıkları kentlere değer katar. Biz büyükşehir belediyesi olarak sanata, yatırım yapmak istiyoruz, sanatçılar yetişsin istiyoruz. Değerli hocamızın bayrağını taşıyıp, dalgalandıracak sanatçılar yetişsin istiyoruz. Önümüzdeki dönemde her ilçemizde sanatsal ve kültürel etkinlikler yapıldığını, yatırımların oralarda hayat bulduğunu göreceksiniz. Daha kaliteli, daha nitelikli sergi salonlarımızın olması dileği ile sergimizi açıyorum' diye konuştu.

Suluboya, yağlıboya ve özgün baskıların yer aldığı sergi büyük beğeni topladı. Sergi, 9 Şubat tarihine kadar gezilebilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Gürbüz Devrim Erbil Balıkesir Çaltı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title