Haberler

Balık Tutma Yarışması Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Balık tutma yarışması renkli görüntülere sahne oldu Tuttuğu 5 kilo 550 gram ile Osman Üslü yarışmada birinci olduİSTANBUL - Tarihi Yarımada Fatih Balık Festivali ikinci gününde Galata Köprüsü'nde yapılan Balık Tutma Yarışması'yla devam etti.

Balık tutma yarışması renkli görüntülere sahne oldu

Tuttuğu 5 kilo 550 gram ile Osman Üslü yarışmada birinci oldu

İSTANBUL - Tarihi Yarımada Fatih Balık Festivali ikinci gününde Galata Köprüsü'nde yapılan Balık Tutma Yarışması'yla devam etti. Yarışmada balıkçılar kıyasıya yarıştı. Renkli görüntülere sahne olan yarışmada tuttuğu 5 kilo 550 gram ile Osman Üslü birinci oldu.

Fatih Belediyesi ve Kumkapı Turistik Restoranları ve Esnafları Dayanışma Derneği tarafından 14'üncüsü düzenlenen balık festivali ikinci gününde balıkçılar, Galata Köprüsü'nde balık tutma yarışına girdi. Sabah saat 08.00'da başlayarak saat 12.00 kadar devam eden yarışmada vatandaşlar kıyasıya yarıştı. Birbirinden iddialı yarışmacılar kovalarını balıkla doldurdu. Kimileri tuttuğu balığı oltadan düşürürken, kimisi de bir kaç balık birden tuttu. Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver de eline oltayı alarak yarışmacılarla birlikte balık tuttu.

Yarışmanın 1'incisi Osman Üslü

Balık tutma yarışmasında sona gelindiğinde yarışmacıların tutuğu balıklar tartılarak sırala belirlendi. Yarışmanın 1'incisi 5 kilo 550 gram ile Osman Üslü oldu. 2'incilik ise,4 kilo 640 gram ile Muhammed Korkmaz'a, 3'üncülük de 4 kilo 640 gram ile Abdullah Ak'a verildi. Başkan Suver ve KUMDER Başkanı Kemal Duranoğlu kupa ve çeşitli hediyeleri dereceye girenlere takdim etti.

Yarışma sonuçlarının açıklanmasının ardından Galata Köprüsü'nde balık ekmek dağıtımı yapıldı. 2 bin kişilik palamut ve uskumru vatandaşlar için tezgahlarda pişirildi. Tezgahın başına geçen Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver, vatandaşlara balık ekmek dağıttı.

"Gayemiz balık tüketimini yaygınlaştırmak"

Balık tüketimini yaygınlaştırmak istediklerini ifade eden Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver,"Balıkçılık kültürü İstanbul'un en önemli özelliklerinden biri. Her yıl burada biz balık tutma festivali yapıyoruz. 102 balıkçımızın katılımıyla bu süre zarfında kim daha ağır fazla kilo tutmuş onu tespit edeceğiz. Gayemiz balık tüketimini yaygınlaştırmak. Balık eti en sağlıklı et. 7'den 70'e herkesin sağlıkla tüketebileceği bir et. Hem bu tüketimi yaygınlaştırmak, hem de balığın daha bol çıkabilmesi için çevre bilincini geliştirmeyi hedefledik" dedi.

"Kullandığımız yem ve takımların çok dikkatli yapılması gerekir."

Balık tutmanın püf noktasından bahseden Osman Üslü,"Allah'ın izniyle birinci olmaya çalışıyorum. Tanıdığımızı kişiler arasında iddiamız var. O iddiayı kim alırsa burada usta olacak. Zamanla almış olduğum ustalıklardan dolayı kullandığımız yem ve takımların çok dikkatli yapılmasıdır. Çok dikkatli bir şekilde yerine takılması gerekir. Eğer dikkatli bir şekilde yapamazsak balıkları alamayız. Kardeşlerimiz bu yüzden tutamıyorlar" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Galata Genel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title