Haberler

Bakan Özlü 'Dinozor' Sergisini Açtı

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde TÜBİTAK’ın desteği ile hazırlanan ’Devr-i Dinozor’ sergisi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün de katıldığı törenle açıldı.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde TÜBİTAK'ın desteği ile hazırlanan 'Devr-i Dinozor' sergisi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün de katıldığı törenle açıldı.

Bilimin Sultanları ve Mars'a Yolculuk gibi dünyaca ünlü gezici sergileri bilim meraklıları ile buluşturan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, şimdi de Devr-i Dinozor sergisi ile tarih boyunca en fazla merak edilen canlılardan olan dinozorları Bursalıların ayağına getirdi. Bilimi genç kuşaklara sevdirmek ve analitik düşünce yapısına sahip geleceğin bilim insanlarının yetişmesine katkı sağlamak maksadıyla bilimin uygulamalı ve eğlenceli yönünü vatandaşlarla buluşturan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi TÜBİTAK'ın desteği ile 150 milyon yıl önce dünya hayatına egemen olan dinozor replikalarını Bursalılarla buluşturdu. TÜBİTAK'ın BTM için getirttiği ve birçok ülkede büyük ilgi gören Devr-i Dinozor sergisinde 3 farklı çağda yaşamış, 13 ayrı dinozorun birebir replikaları yer alıyor. Serginin senaryosu, bilimsel verilerin ışığında tanımlanmış dönemlere göre belirlenirken, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin içinde izlenime sunulan gezici sergi, 534 metrekareli dev bir alan üzerine kuruldu.

Çeşitli temaslarda bulunmak için Bursa'ya gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ve AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile birlikte BTM'yi gizdi. Deney düzeneklerini yakından inceleyen Bakan Özlü, girdap tünelinden geçti, Max Flight ile sanal pilotluk tecrübesi yaşadı. BTM'ye hayran kalan Bakan Özlü, "Mükemmel bir proje, güzel hazırlanmış. Biliyorsunuz TÜBİTAK Türkiye'de 81 ilde bilim merkezleri kurma yönünde bir proje başlatmıştı. Bu tabii maliyet olarak biraz sıkıntılı olduğu için şu anda 26 bölgede bunları yapacağız. En gelişmişi en ileri seviyede olan Bursa'daki. Belediye başkanımızı, çalışanları tebrik ediyorum. Diğer bilim merkezlerinin gerçekleştirilmesinde Bursa öncü olarak bir katkı sağlayabilir. Çocuklarımızın, gençlerimizin yetişmesi için bunların çok önemli olduğunu değerlendiriyorum" dedi.

Bakan Özlü ve beraberindekiler daha sonra Devr-i Dinozor sergisinin açılışını yaptı. Tüm Bursalıları sergiyi gezmeye davet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "300'ün üzerinde deney düzeneği çocuklarımıza okullarda gördükleri teorik bilgileri pratiğe dönüştürme imkanı sağlayan Bilim ve Teknoloji Merkezimize belli aralıklarla dünya çapında sergiler getiriyoruz. Bunlardan biri de dinozorlar sergisi. Dünya tarihi boyunca milyonlarca yıl önce dünyamızda yaşamış olan canlıları tüm yönleri ile tanıtan güzel bir sergi. Özellikle çocuklarımızın seveceğini düşünüyorum ve tüm halkımızı sergiyi gezmeye davet ediyorum" diye konuştu.

Dinozorların dünyasına keşif

Sergide, dinozorların yaşadığı çağ olan mezozoik zamana ait "Trias", "Jura" ve "Kretase" dönemlerini barındıran 6 farklı sahnede, o döneme ait dinozor replikaları, özel efektler ve bitki örtüsünü içeren dekorlar halinde sunuluyor. "Büyük Patlama" ve Dünyanın oluşumundan günümüze kadar geçen Jeolojik zamanlar hakkında genel bilgilerin de yer aldığı sergide, 2. jeolojik zamanın (Mezozoik) hakim canlıları olan dinozorların ortaya çıkmaları, yayılıp çeşitlenmeleri ve yok oluşları, bu zamanda dünyada meydana gelen iklim değişimleri ve bitki örtüsüyle alakalı video gösterimleri de yer alıyor. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Altepe Faruk Özlü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title