Haberler

Bakan Müezzinoğlu Adana'da

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Türk milletine 200 yıldır kır tavuğu, civcivi muamelesi yaptıklarını ifade ederek, "Ama artık millet, kartal millet olduğunu fark etti ve bu millet kanatlandı. Bu milletin bu yükselişinin önünde hiç kimse duramaz" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Rönesans Holding'e bağlı Rönesans Sağlık Yatırım A.Ş'nin, dünyanın en önemli yatırım fonları arasında yer alan Meridiam'la işbirliğinde, 540 milyon Euro yatırımla gerçekleştirdiği Adana Şehir Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Şantiyede kurulan toplantı salonunda konuşan AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Adana'nın bir hayalini gerçeğe dönüşmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Milletvekilliğimin ilk döneminde bu fikri ben ortaya atmıştım. Bazıları inanmamışlardı. Ama şimdi rüyamız gerçeğe dönüşüyor" dedi.

Adana Valisi Mustafa Büyük ise daha önce görev yaptıkları yerlerde temelini attıkları yatırımların açılış törenlerini göremediklerini belirterek, "Bizim görev süremiz doluyor yatırımlar bitmiyordu. Şimdi artık öyle değil, başlıyor ve bitiriliyor. Artık görev süremiz dolmadan temelini attıklarımızın açılışlarını da görüyoruz" dedi.

Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak da, bin 100'ün üzerinde personelin çalıştığı hastane inşaatını 30 ay içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini belirterek, proje tamamlandığında, günlük olarak ortalama bini acil, 15 bin hastaya hizmet verileceğini bildirdi. Ilıcak, hastanede 2 bin 650'si tıbbi olmak üzere 5 bin100 personelin görev yapacağını kaydetti. Hastane planlanırken, bölgenin deprem riskini de göz önüne aldıklarına dikkati çeken Dr. Ilıcak, kampüsün her bir kolonuna yerleştirilecek bin 530 adet izolatörle 'Dünya'nın en büyük deprem izolatörlü yapısı' unvanına sahip olacağını kaydetti.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, milletten aldıkları güçle hizmetlerini yerine getirdiklerini belirterek, "Bu millet, şehir hastanelerini çoktan hak etti" dedi.

"Hayalleri olan asla uyumaz hayalleri olan rüyasında bile hayallerini görür" diyen Bakan Müezzinoğlu, 'kır tavuğu ve kartal hikayesi'ni anlattı. Müezzinoğlu, "Bu millete 200 yıldır kır tavuğu civcivi muamelesi yaptılar ama artık millet kartal millet olduğunu fark etti. Bu millet kanatlandı. Bu milletin bu yükselişinin önünde hiç kimse duramaz. Şehir hastanelerini de yapacağız, otobanları da yapacağız. Bu ülkeyi, 2003'de cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yıldönümünde inşallah 2 trilyon dolar bütçesi olan ve kişi başına düşen gelirin 20 bin doların üzerinde olduğu bir Türkiye'yi başaracağız. Birileri bu millete güvenmese bile, birileri özgüvensizliği nedeniyle bu eserleri çok görse bile bu eserleri yapmak için önümüze dünya kadar engel çıkarsa bile. Ben bir hekim olarak 2000 yılların başında zaman zaman televizyon haberlerinde şu cümleleri duyunca hayıflanıyordum. İşte Almanya'da bir Alman turist Antalya'ya gelmiş trafik kazası geçirmiş, ülkesini aramış Almanya'dan ambulans uçak gelmiş vatandaşını alıp gitmiş. Bunu izleyenler, adamların vatandaşları ne kadar değerli biz o günleri görmeyiz o günler bizim için hayal diyorlardı. Ama 2001, 2002'de bir şeyler değişmeye başladı. Millet sevdasından vazgeçmeyen Recep Tayyip Erdoğan dedi ki; Almanya'da ne varsa Türkiye'de de olacak. İşte bu eserler o günlerin sonucudur" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler, Adana Şehir Hastanesi inşaatını inceledi, işçilerle yemek yedi.

Şantiye ziyaretinin ardından Bakan Müezzinoğlu, Sarıçam ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunup partisine oy istedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Müezzinoğlu Erman Ilıcak Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title