Haberler

Bakan Kurtulmuş'tan Yağmur Altında Antik Kent Ziyareti

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, yağmur altında şemsiyesiyle bin 600 metre yükseklikteki Sagalassos Ören Yeri’nde incelemelerde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, yağmur altında şemsiyesiyle bin 600 metre yükseklikteki Sagalassos Ören Yeri'nde incelemelerde bulundu.

Bakan Numan Kurtulmuş, Burdur temasları kapsamında Ağlasun ilçesinde yer alan bin 450 ile bin 600 metre yükseklik arasına kurulan antik kent Sagalassos'u ziyaret etti. Bakan Kurtulmuş'a ziyaretinde eşi Sevgi Kurtulmuş, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, AK Partili milletvekilleri ve müze yetkilileri eşlik etti. Havanın yağışlı olmasına rağmen antik kent ziyaretini iptal etmeyen Bakan Kurtulmuş, şemsiyesini açıp gezisine devam etti.

Burdur Müze Müdürü Hacı Ali Ekinci'den örenyerinde devam eden çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Kurtulmuş, halen su akan ve kemerli yapısı ile beğeni toplayan çeşme önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Vatandaşların özçekim isteklerini geri çevirmeyen Bakan Numan Kurtulmuş, bir gazetecinin cep telefonu ile gazetecilerle özçekim yaptı. Kurtulmuş, fotoğraf makinesiyle antik kentin güzelliklerini fotoğrafladı. Üzerine kapatılan ve koruma altına alınan kütüphaneyi de gezen Bakan Kurtulmuş, su akan antik bir çeşmeden de avucuyla su içti. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Sevgi Kurtulmuş Sagalassos Burdur Ören Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title