Haberler

Fahrettin Koca'dan ABD Büyükelçisi'ne ilaç tepkisi: Sömürge ülkelerindeki yaklaşımları hatırlatıyor

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield'in ilaç firmalarıyla ilgili sözlerini değerlendirirken, "Sayın Büyükelçinin bu şekildeki açıklaması son derece talihsiz olmuştur. Sömürge ülkelerindeki yaklaşımları hatırlatıyor. Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını bilmeleri gerektiğini hatırlatmak istiyorum." dedi.

ABD Türkiye Büyükelçisi David Satterfield, Türkiye'nin ABD'li ilaç şirketlerine borcunu ödememesi durumunda şirketlerin Türkiye'ye ilaç satmayı durdurabileceğine ilişkin sözlerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tepki gösterdi. Koca, "Sayın Büyükelçinin bu şekildeki açıklaması son derece talihsiz olmuştur. Sömürge ülkelerindeki yaklaşımları hatırlatıyor. Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını bilmeleri gerektiğini hatırlatmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Büyükelçi David Satterfield, Türkiye'deki devlet hastanelerinin yabancı ilaç şirketlerine borcunun bir yıl içinde 230 milyon dolardan 2,3 milyar dolara çıktığını belirterek Türkiye'nin ilaç şirketlerini bazı alacaklarından vazgeçmeye ikna etmeye çalıştığını iddia etmişti. Satterfield, "Şirketler Türkiye piyasasından ayrılmayı ya da Türkiye riskini azaltmayı değerlendirecek. Bu da Türkiye'nin çıkarlarına hizmet eden bir istikamet değil. Bu konunun derhal ele alınması gerekiyor" ifadesini kullanmıştı.

"İLAÇLA İLGİLİ BİR SORUN BULUNMUYOR"

Bu dönemde başta Bakanlıkları olmak üzere üniversite hastanelerinin ilaç ve tıbbi malzemeyle ilgili eskiden beri gelen ödeme sorununu çözmek konusunda bir yaklaşım içinde bulunduklarını dile getiren Koca, şöyle devam etti:"Bununla ilgili bugüne kadar olan borçları bir takvime bağlayarak ödeme planı yapılması istendi. Bununla ilgili görüşmelere de başlandı. İlaçla ilgili genel anlamda bir sorun bulunmadığını, malzemeyle ilgili görüşmelerin de başladığını söylemek istiyorum."

"TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL"

Bakan Koca, süreçle ilgili olarak firmalarla görüşüldüğüne dikkati çekerek, "Tam bu süreçte, ilgili firmalarla görüşüldüğü dönemde, bir ödeme planı yapılması istendiği bir dönemde Sayın Büyükelçinin bu şekildeki açıklaması son derece talihsiz olmuştur. Sömürge ülkelerindeki yaklaşımları hatırlatıyor. Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını bilmeleri gerektiğini hatırlatmak istiyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA / Sağlık

Amerika Birleşik Devletleri Ankara Haberler

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

500

Yorumlar (12)

HAMİT:

Muhalefet yapacağız diye ülkenizi hakir görecek tavırlara girmeniz kazanç tablonuza eksi olarak yazılıyor batsın sizin muhalefet anlayışınız. Doğru yapılan bir icraatı alkışlamaya da öğrenmelisiniz. Çünkü her şey milletin gözü önünde bilgisi dahilinde oluyor siz görmeseniz bile milletin takdiri önem arzediyor.

12
6
yanıtYanıtla
Sayınbakan:

Kabahat bizde almayınız ilacı yapabilecek kabiliyet var tutun milletin elinden. İzleyin bu ülke ne babayigitler çıkarıyor görün bırakın zengini zengin etmeyi

6
7
yanıtYanıtla
ne babayiğiti alayı hırsız:

devlet destekli yandsaş para babasına babayiğit demek zaten zulüm ve insana hakaret; en önemlisi de doğal rekabetle işini yapan kapitaliste hakaret , yüz karasısınız; zırto gelmiş zırto gideceksiniz

yanıt0
yanıt0
eren:

2. 3 milyar dolar ila. borcu var yani dimi

6
6
yanıtYanıtla
Hhh:

Bende şu, "çok sert tepki verdi, çok sert konuştu" başlıklarına ayar oluyorum. Cevaba bakıyosun, "böyle söylemeleri yanlış oldu, yakıştıramadık" gibi laflardan öteye gitmeyen, son derece yumuşak laflar.

8
0
yanıtYanıtla
ahmet:

biz konuşunca lafı çaktı çok sert konuştu oluyor başkası konuşunca küstah sözler oluyor hiç şaşmaz

yanıt0
yanıt0
Ararat Bazid:

Doğruda borçu ne zaman ödeyeceksiniz onu cevapla gaz vermeye naraya gerek yok ??

yanıt0
yanıt0
amerika birlesik devletleri:

borç falan diyoduk kanka ne eski türkiyesi ? sen borcunu ödemeyince icra geldiğinde artık eski türkiye yok mu diyorsun ?

3
1
yanıtYanıtla
Engin:

Ödeyin paraları de hadi...uzatma

1
0
yanıtYanıtla
almış yemişsin ver adamların parasını:

gariban halk sandın: çök ye!

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title