Haberler

Bakan Karaismailoğlu ve Bakan Soylu'dan ortak açıklama: Bu güzergahları kullanmayın

Güncelleme:

İstanbul'da karla mücadele devam ederken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğünde son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Çalışmaların devam ettiğini belirten bakanlar, vatandaşları köprüleri ve E-5'i kullanmamaları konusunda uyardı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'u etkisi altına alan yoğun karla mücadele hakkında açıklama yaptı.

Bakan Soylu'nun açıklamasından satırbaşları;

"Öncelikle geçmiş olsun. Gaziantep'ten Bolu, Düzce'ye kadar, İstanbul'a kadar... Türkiye'nin birçok yerinde karın soğuğun etkisini görüyoruz. Dün 15.00 itibariyle İstanbul yoğun ve soğuk Kar Yağışı ile karşı karşıya kaldı. Çok çetin bir mücadele başladı. Tipinin gelmesi ve yoğun kar ile soğuğun olması... Gece 00.00-01.00'e kadar koordine olarak çalıştık. Vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda vali ve kaymakamlarımız yoğun müdahale etti.

"PİLOTUMUZ RİSK ALIP İNDİ"

15.00 sonrası tüm odağımızı İstanbul'a çevirdik. Valiliğimiz bir karar aldı ve çalışanların saatleri konusunda, 15.30'de tatili uygun buldular. Ardından AVM'lerin kapanması, Sayın Bakanımız gecenin bir saatine kadar Marmaray'ın açık tutulması, valilerimiz, jandarma, emniyet ekipleri, AFAD, Kızılay... Topyekün bir çalışma gerçekleşti. Saat 02.30-03.00 gibi İstanbul'a indik. 3 havalimanı da izin vermedi. Pilotumuz risk alıp indi.

Ardından hemen bir görev paylaşımı yaptık. Sabaha kadar 11.00-11.30'a kadar kalan araçların, orada bulunan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için gayretlerimizi ortaya koyduk. Bakanımızın yaptığı koordinasyonla birlikte de Mahmutbey-Kınalı hattının kontrollü şekilde açılması ve araçların kurtarılması, vatandaşların barınma yerlerine ulaşabilmesi sağlandı.

"SORUMLULUĞUMUZ TÜM İSTANBUL'A"

Vatandaşımız zorluk çekti mi? Elbette. Geçmiş olsun dileklerimizi tekrar iletmek istiyoruz. Kar yağışı perşembeye kadar devam edecek. Bizim istirhamımız şudur; 8 Valilik İstanbul'a gelişin durduğu için barınma ve konaklamayı İstanbul çevresinde gerçekleştirdi. Ulaşabildiğimiz kadar vatandaşa hem gıda-içecek takviyesi yapmaya çalıştık. Ulaşamadıklarımız bizi affetsinler. Sorumluluğumuz tüm İstanbul'a, tüm Türkiye'yedir. Perşembe gününe kadar bu soğuk hava ve kar yağışı devam edecek. Aynısı Kocaeli'nde de oldu. 25 cm kar yağdı. Arkadaşlarımızın aldığı tedbirler neticesinde Kocaeli'nde hayatı aksatacak bir sorun olmadı. Burada da orada da bu tedbirlerimizi devam ettirmeliyiz.

"BU GÜZERGAHLARI KULLANMAYIN"

Vatandaşa çağrımız şudur; mümkün olduğunca özel araçlarıyla yola çıkmasınlar. İkincisi de buraya doğru bir geliş özel araçlara verilecek. Ağır araç ve ticari araçlarla ilgili yarın sabahı görmeliyiz. Aynı zamanda köprüden geçişlerle ilgili de Hasdal'a geçiş olacak, oradan da E-5'e verilmiş olacak. Yine mümkün olduğunca vatandaşlarımızın bu güzergahları da kullanmamalarını da tavsiye ediyoruz. Uzun zamandır böyle bir soğuk ve kar yağışı ile karşı karşıya kalmamıştık. Perşembeye kadar tedbirlerimizi gerçekleştireceğiz ama vatandaşlarımızdan da mümkün olduğunca bu arterleri kullanmamalarını, kar yağışı geçene kadar da tedbirli ve temkinli olmalarını tavsiye ediyoruz.

"10-12 KM YÜRÜDÜM"

Gece 03.00'ten beri 10-12 kilometre ben yürüdüm. Oradaki tabloyu görmek istedim. Ağır vasıtaları, makas yapan kamyonları gördüm. Hepsi yolu kapatmıştı. Çekiliyorlar ama olan vatandaşımıza oldu. O araç yolu tıkadıktan sonra binlerce araç orada kalıyor. Ana arter ve otoyollarda kar küreme araçlarının girmesine engel oluyor.

Bakanı Karaismailoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"4700 km'lik İstanbul Bölge müdürlüğündeki merkezde çok önemli çalışmalar yapıldı. Olumsuz hava şartları altında 11 bin vatandaşımız bu mücadeleyi verdiler. Süreç sıkıntılı geçti tabi. Mahmutbey ve Hadımköy kavşağı arasında yolda terk edilmiş araçlar nedeniyle Trafik durdu. Terk edilmiş araçların ortadan kaldırılması gerekiyor.

MARMARAY SABAHA KADAR ÜCRETSİZ

İstanbul Havalimanı birazdan yavaş da olsa uçuşlara başlayacak. Büyük pist açıldı. Uçuşlar birazdan başlıyor. Trenler hızlı trenler Ankara-İstanbul arasında çalışıyor. Marmaray sabaha kadar ücretsiz olarak hizmet edecek vatandaşlara.

Büyük bir özveriyle bu süreci devam ettireceğiz. Dünkü kadar olmasa da zor iklim koşulları devam edecek. Bizim tarafımızda olağanüstü durum devam ediyor. İnşallah bu sürecin de üstesinden geleceğiz."

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Süleyman Soylu Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (14)

Amokachi:

Fırsat bu fırsat he Erdoğan? Millet artık yemiyor. Bitti.

133
43
yanıtYanıtla
HAKAN ARSLANOĞLU:

Markette sütün litresi 16 , mama 180 , çocuk bezi 125 lira olmuş. Reis 3 çocuk yapın dediğinde iyi ki yapmamışız.

109
35
yanıtYanıtla
Bilir Kişi:

Evet sizin gibilerin ürememesi, bizim açımızdan daha iyi. Aman diyim üremeyin :)

yanıt28
yanıt66
bekir yapici:

ulastirma bakanini anlarimda bu gibi tabiat olaylari icisleri bakaninin görevimi soylu adeta basbakan gibi orman yanginindan tarimdan adalet ve saglik islerine kadar yorum yapiyor fikir üretiyor aciklama yapma ihtiyaci hissediyor halbuki kendi görev alaninla yeterince ilgilense belki ülkeye huzur güven gelir uyusturucu okul önlerine inmez eline pompaliyi alan saga sola sallamaz mafia bozuntulari caddelerde catismaz tacizciler ulu orta metrobüste sokakta kadinlari kizlari rahatsiz etmez

87
35
yanıtYanıtla
oguz:

Amaç imamogluna taraf olmak vatandaşı düşünseler bir arada calışırlar kendilerince imamoglunu hiçe sayıyorlar

yanıt49
yanıt20
Malatya44:

Ekrem başganimin yanına gitti sana balık ismarlasin kârın tadını çıkarın

33
67
yanıtYanıtla
bekir yapici:

MALATYA44 bende malatya salköprü mahallesindenim gercek malatyali dürüst ve mert olur kimseye iftira atmaz fitne üretmez o balikci bile sizlerden cok daha dürüst cikti adam o fotograf eskiye ait diye aciklama yapti bu neyin kini arkadasim ayiptir biraz dürüst olun.

yanıt26
yanıt8
Amokachi:

Şu haber görselinde dikkatimi çeken tek şey "kusmuğa benzeyen" bir mikrofon var. Üstünde A harfi var.

47
19
yanıtYanıtla
ferhat atmaca:

adı üstünde bakan

50
15
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Nereye????

yanıt29
yanıt4
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title