Haberler

Bakan Eroğlu: İzmir'in 2050 Yılına Kadar Suyu Var

Güncelleme:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2060 yılına kadar su meselesini kökünden çözdüklerini söyledi.

'2060'a KADAR SU SORUNUN KÖKÜNDEN ÇÖZDÜK'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bayındır'ın ardından geçtiği Ödemiş'te temsili olarak bazı yatırımların temelini atıp, açılışını yaptı.

Ödemiş İlkkurşun Spor Salonu'ndaki törende konuşan Bakan Eroğlu, "Müjdeler bizim kültürümüzde var. Bir yere giderken bir şey götürülür biz de müjdelerle geldik. Heybemiz dolu geldik. İzmir İzmir olalı böyle yatırım görmedi" dedi. İzmir'e dev borularla su getirdiklerinden ve bunların detayından bahseden Bakan Eroğlu 2060 yılına kadar su meselesini kökünden çözdüklerini söyledi. 76 şehre baraj ve su getirdiklerini belirten Eroğlu "Bu kuraklıkta bizim getirdiğimiz su olmasaydı İzmir'de susuzdu. Manisa'da Gördes barajını inşa ettik 100.5 km uzunluğunda 2 m çapta isale hattıyla İzmir' e suyu biz getirdik. İzmir'in 2050 yılına kadar suyu var" dedi.

'IMF'YE 5 MİLYAR DOLAR BORÇ VEREBİLECEK TÜRKİYE VAR'

Türkiye'nin IMF borcunu, zorunlu tasarrufları hükümetlerinin ödediğini vurgulayan Bakan Eroğlu "Bizden önce 22 banka battı. 22 bankanın millete faturası bugünkü değerle 231 milyar lira ve bunları biz ödedik. Merkez bankasının kasasını boşalttılar. Geziden önce merkez bankasında 136 milyar dolar döviz vardı. Tarihin en yüksek rakamı bu. Merak etmeyin artık IMF' ye 5 milyar dolar borç verebilecek Türkiye var" dedi.

BİNALİ YILDIRIM'I ÖVDÜ

Türkiye'deki 17 bin 500 km bölünmüş yolun Binali Yıldırım'ın Bakanlığı döneminde yapıldığını hatırlatan Bakan Eroğlu "Artık yollar Afyon kaymağı gibi oldu. Binali Yıldırım Türkiye'ye hızlı treni getirdi. Diğer yandan sağlıkta muazzam dönüşüm yaşandı. Hükümetimiz İzmir'e 2013 sonuna kadar 23,5 milyar liralık yatırım yaptı. Bu değirmenin suyu nerden geliyor. Faiz lobisinin, soyulan bankaların hortumlarını kestik, millete hizmet olarak akıtıyoruz" dedi.

'TÜRKİYE'Yİ LİDER ÜLKE YAPACAĞIZ'

"Atatürkçülük ülkemizi başı dik bir şekilde muasır medeniyet seviyesine çıkarmaktır" diyen Eroğlu, "Ayakta kalmanın yegane yolu güçlü olmaktır. 2023 hedefimiz var, 2053 hedefimiz var, 2071 hedefimiz var. Ülkemizi dünyada lider ülke yapacağız. Oğlum, kızım, yavrum hedef 2073 diye ninniler söyleyeceğiz artık, çocuklarımızı öyle büyüteceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ile birlikte tesislerin temsili temelleri atılıp, açılışları gerçekleştirildi. Bakan Eroğlu, daha sonra Tire'ye hareket etti.

İÖ(SS)

----KUTU----

TEMELİ ATILAN VE AÇILIŞI YAPILAN TESİSLER

Ödemiş ve Bayındır ilçelerinde düzenlenen toplu temel atma ve açılış merasimleri ile Ödemiş Rahmanlar Barajı, İzmir İçmesuyu İletim Hattı 3. Kısım (Kavaklıdere-Buca-Bornova), Bayındır Burgaz (Zeytinova) ve Ödemiş Aktaş Sulamaları, Bergama Çamavlu ve Yukarıkırıklar, Kemalpaşa Savanda, Menderes Gümüldür ve Özdere, Tire Eskioba Gölet ve Sulamaları, Dikili Çandarlı ve Karaburun Bozköy Göletleri ve 2 taşkın koruma tesisinin temeli atıldı.

Aynı merasimlerde, Aliağa Yenişakran, Menemen Süleymanlı, Torbalı Aslanlar Gölet ve Sulamaları, Seferihisar Ürkmez Sulaması Rehabilitasyonu ve 3 taşkın koruma tesisi de hizmete alındı.

Temeli atılacak ve açılışı gerçekleştirilecek tesisler ile Ödemiş ilçesine yıllık 9 milyon 360 bin metreküp, Karaburun ilçesine 2 milyon metreküp, Dikili ilçesi Çandarlı Beldesi'ne 1 milyon metreküp olmak üzere toplamda yıllık 12 milyon 360 bin metreküp içme suyu temin edilecek.

Temeli atılacak ve açılışı gerçekleştirilecek tesisler ile 56 bin 920 dekar tarım arazisi suyla buluşacak, 42 bin 730 dekar tarım arazisi, 1 köy ve 8 yerleşim yeri de taşkın tehlikesinden korunacak. - Eroğlu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Türkiye Ödemiş İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title