Haberler

Bakan Eker Diyarbakır'da Halkla Bayramlaşma Törenine Katıldı

Diyarbakır Valiliği’nin düzenlediği halkla bayramlaşma törenine katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ortadoğu’nun birçok ülkesinde yaşanan savaşlardan dolayı bu bayramı buruk bir ruh haliyle karşıladıklarını söyledi.

Diyarbakır Valiliği'nin düzenlediği halkla bayramlaşma törenine katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ortadoğu'nun birçok ülkesinde yaşanan savaşlardan dolayı bu bayramı buruk bir ruh haliyle karşıladıklarını söyledi.

Diyarbakır Valiliği tarafından halkla bayramlaşma töreni düzenlendi. Karayolları tesislerinde düzenlenen bayramlaşma törenine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mine Lök Beyaz, Cuma İçten, Galip Ensarioğlu, Oya Eronat, Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, kamu kurum yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bayramlaşma töreninde bir konuşma yapan Bakan Eker, Türkiye'de yaşanan çözüm süreci ve Ortadoğu'daki savaşlara dikkat çekti. Ramazan Bayramı'nın Diyarbakır'da huzur, sükunet ve barış içerisinde geçtiğini ifade eden Bakan Eker, çözüm süreciyle birlikte son 1,5 yılda ülkede barışın esintisinin var olduğunu dile getirdi. Huzurun, güvenliğin güzelliklerini birlikte idrak ettiklerini belirten Bakan Eker, "Bu kutlu ay bu manada Diyarbakır'da güzel geçti. Ama sınırlarımızın hemen ötesinde gerek Suriye'de, gerek Irak'ta, işgal altındaki Gazze'de, Mısır'da, Libya gibi ülkelerde maalesef Müslümanların katledilmesine tanık oluyoruz. Bu bayramın bu manada İslam alemi açısından oldukça hüzünlü ve buruk bir ruh haliyle karşıladık. Bu durum bizi son derece üzüyor. Yaklaşık 100 yıldır Ortadoğu'da devam eden istikrarsızlık, kan dökülmesiyle sürüyor. Türkiye'nin daha çok demokratik, sivil bir iradeyle sorunlarını çözmesi Ortadoğu'nun barışı için bir öncü olmak görevi ortaya koyuyor. Türkiye'nin bu manada sorunlarını çözüp, Ortadoğu için bir model olması ve barış sürecine daha aktif ve etkin rol üstlenmesi suretiyle katkı sağlaması bizim temennimizdir. Türkiye siyasi, ekonomik manada güçlendikçe bölgenin barışına daha çok katkı sağlar" dedi.

Bakan Eker'in konuşmasının ardından Diyarbakır İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş tarafından Ortadoğu halkı için barış duası okundu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Cahit Kıraç Diyarbakır Valiliği Mehmet Mehdi Eker Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title