Haberler

Bahçeli'nin "HDP kapatılsın" çağrısına seçmenler ne diyor? CHP detayı dikkat çekti

Güncelleme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin her konuşmasında dile getirdiği "HDP kapatılsın" çağrısının ardından bir kamuoyu araştırması yapıldı. Vatandaşların %66'sı HDP'nin kapatılmasını isterken en çok oran MHP ve AK Partili seçmenlerde oldu. CHP'li seçmenler ise HDP'li seçmenlerin ardından en çok "HDP kapatılmasın" diyen taraf oldu.

MHP lideri Devlet Bahçeli, HDP'nin meclisteki varlığını sürekli olarak sorgularken, partinin kapatılması yönünde çağrılarda bulundu. Bu durum tartışma konusu haline gelirken, Optimar Araştırma Şirketi HDP'nin kapatılmasıyla ilgili yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı.

BÜYÜK BİR BÖLÜM KAPATILMASINI İSTİYOR

Vatandaşların yüzde 66'sı "Sizce HDP kapatılmalı mı?" sorusuna evet cevabı verirken, yüzde 17,6'sı "Fikrim yok", yüzde 16,4 ise "Hayır" cevabını verdi.

MHP'Lİ SEÇMENLER BAŞI ÇEKTİ

Ankette vatandaşların desteklediği partiye göre de dağılım yapıldı. Buna göre AK Parti'ye oy verenlerin yüzde 78'i, MHP'ye oy verenlerin yüzde 82'si, İYİ Parti'ye oy verenlerin yüzde 72'si, CHP'ye oy verenlerin yüzde 52'si ve HDP'ye oy verenlerin yüzde 7,2'si "Kapatılsın" yönünde görüş bildirdi.

Bahçeli'nin 'HDP kapatılsın' çağrısına seçmenler ne diyor? CHP detayı dikkat çekti

HDP'DEN SONRA EN ÇOK "HAYIR" CEVABI CHP'DEN

Ortaya çıkan sonuç kapsamında CHP'li seçmenler, HDP'li seçmenlerden sonra yüzde 31,8 ile en çok "Hayır" cevabını veren seçmen oldu.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Halkların Demokratik Partisi Milliyetçi Hareket Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Devlet Bahçeli Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title