Haberler

Baharın renklerine bürünen Akdamar Adası'nda "Badem Çiçeği Festivali" düzenlendi

Güncelleme:

İlkbaharda badem ağaçlarının çiçek açmasıyla eşsiz güzelliğe bürünen Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nda, bu yıl ilk kez "Badem Çiçeği Festivali" düzenlendi.

İlkbaharda badem ağaçlarının çiçek açmasıyla eşsiz güzelliğe bürünen Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nda, bu yıl ilk kez "Badem Çiçeği Festivali" düzenlendi.

Artos Dağı, Van Gölü'nün maviliği ve yemyeşil doğasıyla yılın her döneminde farklı güzelliklere bürünen Akdamar Adası, "Badem Çiçeği Festivali"ne ev sahipliği yaptı.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle düzenlenen festival, Gevaş ilçesinde kortej yürüyüşüyle başladı.

Ardından Türk bayraklarıyla süslenen tekne ve feribotlarla adaya taşınan ziyaretçiler, Artos Dağı eteklerinden havalanarak adanın karşısındaki göl kıyısına iniş yapan yamaç paraşütü tutkunlarının gösterilerini izledi.

Folklor ekibinin de gösteri yaptığı adada, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve beraberindekiler, fotoğraf çekimi için adaya gelen gelin ve damatla halay çekti.

Renkli görüntülerin yaşandığı programda şiirler okundu, yerel sanatçılar Türkçe ve Kürtçe türküler seslendirdi.

Adaya gelen binlerce kişi, yeşille mavinin buluştuğu, rengarenk çiçeklerin açtığı noktada fotoğraf çektirdi, türküler eşliğinde eğlenceli anlar yaşadı.

"Sevginin dünyadaki bütün silahlardan güçlü olduğuna inanıyoruz"

Vali Bilmez, gazetecilere, ilkini düzenledikleri festivali geleneksel hale getirmek istediklerini söyledi.

Etkinliğe binlerce kişinin katıldığını belirten Bilmez, şöyle konuştu:

"Burada halaylar çekebileceğimiz, dostluğumuzu, kardeşliğimizi pekiştirebileceğimiz doğamıza sahip çıkabileceğimiz, el ele verebileceğimiz bir festivalimiz daha oldu. Dünyanın dört bir yanından insanları bu mevsimde Van'a davet ediyoruz. Buranın her mevsimi ayrı güzel ama baharı başka güzel. Doğamızı kirletmeyelim, sahip çıkalım. Hepimiz doğaya ve tarih, kültürümüze karşı duyarlı olalım. Van'dan bütün dünyaya sevgiyi egemen kılmak için çaba içinde olacağız. Sevginin dünyadaki bütün silahlardan daha güçlü olduğuna inanıyoruz. Onun için inadına, barış, kardeşlik ve beraberlik diyoruz."

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ise "Akdamar Adası'nın Van'ın Van Gölü'nün sembolü olduğunu ifade ederek, "Özellikle nisan ve mayıs aylarında buradaki badem ağaçları çiçek açtığında görsel bir şölen oluşuyor. Hem mavi, hem de yeşil bir arada. Biz de öğrencilerimizle geldik. Birçok öğrencimiz adayı en güzel mevsiminde görme fırsatı buldu." dedi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Erol Uslu da "Bu yıl festivalimizin ilkini gerçekleştirdik. Her yıl yaparak bunu sürekli hale getireceğiz. Etkinliklerle kentin turizmine önemli katkı sağlamaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Festivale, AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Büyükşehir Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, Van TSO Başkanı Necdet Takva, TÜRSAB Doğu Anadolu Bölge Başkanı Cevdet Özgökçe ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title