Haberler

Bağımsızlar da Rekor Kırdı

Genel Seçimlere İlişkin Kesin Olmayan Sonuçlara Göre 23. Dönem Meclisi'ne En Az 23 Milletvekili Sayısına Ulaşacağı Tahmin Edilen Bağımsızlar Rekora İmza Attı.

Genel seçimlere ilişkin kesin olmayan sonuçlara göre 23. Dönem Meclisi'ne en az 23 milletvekili sayısına ulaşacağı tahmin edilen bağımsızlar rekora imza attı. 1946 yılından bu yana yapılan seçimlerde toplam 47 bağımsız milletvekili Meclis'e girerken, en çok bağımsız milletvekili 1969'da seçilmişti.

Genel seçimlere ilişkin kesin olmayan sonuçlar, AKP'nin oy oranını artırarak bir kez daha tek başına iktidar olacağını ortaya koyarken, bağımsız milletvekillerinde de daha önceki seçimlerle kıyasla büyük bir patlama yaşandı. Çok partili siyasi yaşama geçilen 1946'dan bu yana yapılan genel seçimlerde toplam 47 bağımsız milletvekili Meclis'e girmişti. Meclis'e en çok bağımsız milletvekilinin girdiği seçim ise 1969 seçimleri olmuştu. TİP'in katılmadığı 1969 yılındaki seçimlerde, 13 TİP'li bağımsız milletvekili olarak Meclis'e girmişti.

DTP DE AYNI YÖNTEMİ İZLEDİ

22 Temmuz genel seçimlerinde ise Demokratik Toplum Partisi (DTP) aynı yöntemi izlerken, seçimlerin kesin olmayan sonuçlarına göre, Diyarbakır'dan Aysel Tuğluk, Ahmet Türk, Akın Birdal gibi isimler 23. dönem Meclisinde yer alacak. Bu isimlerin yanı sıra Meclis'e girecekleri kesinleşen diğer bağımsız adaylar da Rize'den eski ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz ve Sivas'tan Muhsin Yazıcıoğlu oldu. Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre yeni dönemde Meclis'te en az 23 bağımsız milletvekilinin yer alacağı belirtiliyor. Aday oldukları illerde Meclis'e giren adaylar şöyle:

Ağrı: Naci Kutlay,

Batman: Bengiz Yıldız, Ayla Akad

Bingöl: Mehmet Nuri Özmen

Bitlis: M. Nezir Karabaş

Diyarbakır: Aysel Tuğluk, Selahattin Demirtaş, Akın Birdal

Hakkari: Hamit Geylani, Sabahattin Suvac, Hatem İke

Iğdır: Pervin Buldan, Nevzat Aras

Kars: Mahmut Alınak

Mardin: Ahmet Türk

Muş: Sırrı Sakık

Rize: Mesut Yılmaz

Siirt: Osman Özçelik

Şırnak: Hasip Kaplan

Tunceli: Şerafettin Halis, Kamer Genç, Sinan Şamat

Van: Fatma Kurtulan

Sivas: Muhsin Yazıcıoğlu:

(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title