Haberler

Bağdat'ta güvenlik güçlerinin göstericilere müdahalesi devam ediyor

Bağdat'ta güvenlik güçlerinin göstericilere müdahalesi devam ediyorIrak, (DHA)- Irak'ta güvenlik güçleri, Bağdat'ın merkezinde Tahrir Meydanı'ndaki protestocuları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı.

Bağdat'ta güvenlik güçlerinin göstericilere müdahalesi devam ediyor

Irak, (DHA)- Irak'ta güvenlik güçleri, Bağdat'ın merkezinde Tahrir Meydanı'ndaki protestocuları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı. Göz yaşartıcı gaz sebebiyle yaralanan onlarca protestocu hastaneye kaldırıldı.

Irak'ta işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliği nedeniyle 1 Ekim'de başlayan hükümet karşıtı protesto gösterilerinde şu ana kadar 250 kişinin öldüğü bildirildi. Irak medyası, protestocuların başkent Bağdat'ın merkezinde bulunan Yeşil Bölge'nin bir kısmını ellerinde tuttuklarını duyurdu. Yeşil Bölge; hükümet binaları, parlamento ve konsoloslukların bulunduğu bölge olarak biliniyor. Dikar vilayetine bağlı Al Shatrah kentinde ise güvenlik güçlerinin gerçek mermi ve göz yaşartıcı bomba ile müdahalesi sonrası 51 kişinin yaralandığı belirtildi.

SADR LİDERİNDEN UYARI

Irak'ta meclis çoğunluğunu elinde bulunduran Sadr Hareketi'nin lideri Mukteda el Sadr, sosyal medya hesabından Başbakan Adil Abdülmehdi'ye istifa çağrısında bulundu. Sadr, Abdülmehdi'nin istifa etmemesi durumunda ülkenin Suriye ve Yemen gibi olabileceğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tahrir Meydanı Bağdat Irak DHA Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title