Haberler

Babıali Kültür Sofrası"

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Babıali Kültür Sofrası" etkinliğinin ikincisinde, gazeteci, yazar ve edebiyatçılarla buluştu.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Babıali Kültür Sofrası" etkinliğinin ikincisinde, gazeteci, yazar ve edebiyatçılarla buluştu.

Cağaloğlu'ndaki İstanbul Valiliği'nde gerçekleşen toplantıya, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, Türkmedya İcra Kurulu Başkanı Cengiz Özdemir, akademisyen Prof. Dr. Nazif Gürdoğan, Yeni Şafak gazetesinden Dr. Fatma Barbarosoğlu, Milli Gazete'den Mehmet Şevki Eygi, Cumhuriyet gazetesinden Metin Celal, Vatan gazetesinden İbrahim Kiras katıldı.

İstanbul Valisi Şahin, toplantı öncesi yaptığı konuşmada, tarihi misyonu olan İstanbul ve Babıali'nin, mekan ve zaman olarak da derinliğe sahip bir kavramı içerdiğini belirterek, münevverlerin, aydınların yanında ve her türlü önerilerine açık olduklarını ifade etmek adına bu toplantıyı düzenlediklerini anlattı.

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Bilgili ise Vali Şahin'in ayda bir bu şehrin kültür insanlarıyla buluşmayı arzu ettiğini dile getirerek, toplantının aynı zamanda devlet geleneği olduğunu aktardı.

Bir kentin yöneticisinin kültür insanlarıyla da zaman zaman bir araya gelip sorunları konuşması gerektiğini ifade eden Bilgili, "Babıali Kültür Sofrası" etkinliğinin her ay devam edeceğini söyledi.

Bilgili, bu kapsamda önümüzdeki ay 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuk yazarları davet edeceklerini belirterek, "Her ay böyle bir sofra Vali Bey'in makamında olacak. Şahin'in bu iş için makamını da açması çok önemli. Bu da kültür sanata ne kadar önem verdiğini gösteriyor" dedi.

Toplantıya katılanlar, davet için Vali Vasip Şahin'e teşekkür ederek, bu tür etkinlerin devamını diledi.

Yazar Mehmet Şevket Eygi, İstanbul için çok büyük bir kütüphane kurulmasını istedi. İstanbul'un, Türkiye'nin "gayriresmi başkenti" olduğunu ifade eden Eygi, İstanbul'un sadece Türkiye çapında değil, dünya çapında kültür, medeniyet, mimarlık, sanat şehri olması gerektiğini söyledi.

İstanbul Valiliği'nce, kültür, sanat dünyasından isimlerle bir araya gelip, bu alanda yapılacaklar adına fikir alışverişinde bulunmak amacıyla başlatılan buluşmalar, belirli periyotlarla yapılıyor. Buluşmalarda ortaya çıkan öneriler, ilgili kamu yöneticileri tarafından uygulamaya geçirilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mehmet Şevket Eygi Ahmet Emre Bilgili Vasip Şahin İstanbul Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title