Haberler

Aziz Yıldırım'ın İsviçre'ye Götürdüğü 12 Kişi

Güncelleme:

UEFA'nın İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan merkezinde saat 14.00'te gerçekleştirilecek duruşmalı toplantıda, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yöneticiler ve kulüp avukatları hazır bulunacak.

FENERBAHÇE ÇIKARMA YAPIYOR

Sarı-lacivertli kulüp, şike veya teşvik primiyle suçlandıkları maçlarla ilgili aralarında futbolcuların da bulunduğu çok sayıda kişiyi şahitlik yapmaları için davet etti. Duruşmalı toplantı için hukukçulardan oluşan bir grubun, aralarında başkan Aziz Yıldırım'ın da yer alacağı ikinci grubun da sabah erken saatlerde İsviçre'ye gidecekleri öğrenildi.

KARAR 15 TEMMUZ'DA AÇIKLANACAK

Başkan Yıldırım, süreçle ilgili daha önce düzenlediği basın toplantısında, davanın kulübün lehine sonuçlanması için Nyon'a konuyla ilgili şahitleri de götürerek, tahkim kuruluna iyi bir savunma yapacaklarını ifade etmişti.

UEFA Tahkim Kurulu'nun, sarı-lacivertli kulüp hakkındaki kararını 15 Temmuz Pazartesi günü açıklaması bekleniyor.

İşte İsviçre'ye götürülecek 12 kişi;

ERTUĞRUL ÖZKÖK

F.Bahçe'nin şampiyonluğunu ilan ettiği maçı Sivas'ta izledi ve gözlemlerini Hürriyet'te yazdı. Ardından şikeye dayanak gösterilen bazı olayların aslında nasıl yaşandığını köşesinde okurlarına aktardı.

İBRAHİM AKIN

O dönem İstanbul BŞB takımında oynarken Fenerbahçe-İBB ve Beşiktaş İBB karşılaşmalarında şike yaptığı gerekçesiyle 1 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Halen TFF'den ceza aldığı için futbol oynayamıyor.

MEHMET YILDIZ

İddiaların ortaya atıldığı sezon Sivasspor'da forma giyiyordu. Sivaspor-Fenerbahçe karşılaşmasında şike yaptığı gerekçesiyle 1 yıl 3 ay ceza aldı. Geçtiğimiz sezon Mersin İdmanyurdu kadrosundaydı.

ORHAN ŞAM

İsmi şike davasında çok ön planda olmadı. Ancak şikeli olduğu iddia edilen Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçında oynadı ve sarı lacivertlilere 1 gol attı. Daha sonra F.Bahçe'ye geldi. Şu an Kasımpaşaspor'da.

KORCAN ÇELİKAY

2010-11 sezonu finalinde Sivas-F.Bahçe maçında kaledeydi. Yediği gollere karşılık kız kardeşi üzerinden mini cooper aldığı iddia edildi. Böyle bir kardeşi olmadığı ortaya çıktı. 5 ay tutuklu kaldı, 1 yıl, 3 ay ceza aldı.

SERDAR KULBİLGE

Şike davasında adı çok geçse de beraat etti. TFF sportmenliğe aykırı davranıştan 3 maç ceza verdi. Şu an Bolu futbolcusu.

TURGUT ŞAHİN

Şike soruşturmasında ismi fazla tartışma konusu olmadı. Şike olduğu iddia edilen Fenerbahçe- Ankaragücü maçında Başkent temsilcisinin formasını giydi. Şu an Gaziantepspor'da oynuyor.

ÜMİT AYDIN

Eski futbolcu. O dönem serbest menajerlik yapıyordu. Fenerbahçe- Ankaragücü karşılaşmasında şikeye karıştığı gerekçesiyle gözaltına alındı ancak mahkemede yargılanmadı.

MURAT ÖZTÜRK

Şike davasında o da yargılandı. Fenerbahçe adına bazı görüşmeler yaptığı iddia edildi. Mahkeme sonunda beraat etti. Halen sarı lacivertli takımın kaleci antrenörlüğünü yapıyor.

ERDEM KONYAR

Emmanuel Emenike'nin menajeri. Şike davasında tutuksuz olarak yargılandı. Mahkeme sonunda beraat etti. Halen Nijeryalı yıldız Emenike'nin menajerliğini sürdürüyor.

MEHMET ALİ BİLEN

Futbolcu İbrahim Akın'ın avukatı. Daha önce mahkeme sürecinde polisin anlaştığı bazı avukatların İbrahim Akın'ı kasıtlı olarak yanılttığını söyleyerek gündeme gelmişti.

MÜMTAZ KARAKAYA

Mahmut Özgener federasyonunda danışman olarak görev yaptı. Şike davasında adı geçse de yargılananlar arasında yoktu.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Aziz Yıldırım Ankaragücü İsviçre Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title