Haberler

Aziz Yıldırım'dan Muş'a Havuz Sözü

Geçen hafta Muş Fenerbahçeliler Derneği tarafından İstanbul'a götürülen Muşlu çocuklarla bir araya gelen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Muş'a yüzme havuzu yaptırma sözü verdiği öğrenildi.

Geçen hafta Muş Fenerbahçeliler Derneği tarafından İstanbul'a götürülen Muşlu çocuklarla bir araya gelen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Muş'a yüzme havuzu yaptırma sözü verdiği öğrenildi.

Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından desteklenen 'Ben de Yüzme Biliyorum 2' isimli proje kapsamında geçen hafta İstanbul'a giden Muşlu çocuklar, kente döndü. İstanbul'dan dönen Muş Fenerbahçeliler Derneği yöneticileri de ilk olarak, Muş Valisi Vedat Büyükersoy'u ziyaret etti. İstanbul'da çekilen fotoğrafları albüm halinde Vali Büyükersoy'a veren dernek başkanı Hakkan Kublay, geziyle ilgili Vali Büyükersoy'a bilgi verdi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'la yaptıkları görüşmede havuz sözü aldıklarını ifade eden Hakkan Kublay, "Sayın Başkanımız, Muş'ta havuz olmadığını duyunca bize havuz yapma sözü verdi. Biz de bu sözü ilk olarak sizinle paylaşıyoruz. 5 dönümlük bir arsa tahsis edilmesi halinde kente kapalı olimpik bir havuz yapılacak" dedi.

Daha sonra konuşan Vali Vedat Büyükersoy ise, Aziz Yıldırım'ın verdiği sözün kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Havuz yapımı için uygun arsa bulacaklarını ifade eden Büyükersoy, "Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Muş'ta olimpik yüzme havuzu sözü vermiş. Biz de 5 dönüm arsa bulup verebilirsek Aziz Yıldırım burada olimpik yüzme havuzu yapacak. Bundan biz son derece memnun olduk. Bu haberi bize geçen hafta İstanbul'a giden Fenerbahçeliler Derneği yöneticileri iletti. Bu sözü de dernek yöneticilerimiz almış. Bu kardeşlerimizi tebrik ediyorum. İnşallah burada sözü verilen olimpik yüze havuzu inşa edilir ve çocuklarımız yüzme öğrenirler çünkü her yıl Murat ve Karasu Nehirlerinde yüzme bilmedikleri için hayatını kaybeden vatandaşlarımız olmaktadır" diye konuştu.

Havuzun yapılması halinde Muşlu gençlerin yüzme sporuna yöneleceğini dile getiren Büyükersoy, "Bu havuz yapılırsa Muş'un gençleri yüzme sporuna yönelecek, belki olimpiyatlara bile katılacaklardır çünkü yüzme sporunda ciğer çok önemlidir. Rakımın yüksek olduğu yerlerde yaşayan insanların ciğerleri de çok daha güçlü olur. Bu bakımdan buradaki gençlerimizin yüzme sporuyla ilgilenmeleri halinde başarılı olacaklarına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Ziyarette hazır bulunan Muş Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Bülent Solmaz ise, projenin çok başarılı bir şekilde yürütüldüğünü söyledi. Yürütülen projenin en karlı proje olduğunu dile getiren Solmaz şöyle konuştu:

"Bu projeye SODES kapsamında 68 bin TL dolayında destek verilmiş. Proje kapsamında Muşlu çocuklar yüzme öğrenirken, bazı çocuklar da İstanbul'u gezme fırsatı buldu. İstanbul gezisi kapsamında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, dernek yöneticileriyle yaptığı görüşmede Muş'a havuz sözü vermiş. Projeye ayrılan bütçeyle böyle bir havuz yapmak mümkün değil. Yani 68 bin TL ile finanse edilen proje sayesinde kente kapalı olimpik havuz kazandırılacak. Yani bu proje en karlı projedir diyebiliriz."

Dernek yöneticileri, daha sonra Muş Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Bülent Solmaz ile Muş Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi çalışanlarından Fethi Akman'ı ziyaret ederek kendilerine Fenerbahçe forması hediye etti. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aziz Yıldırım İstanbul Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title