Haberler

Azerbaycan Milletvekili Paşayeva Açıklaması

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, " Türkiye'yi zayıflatacak kim olursa olsun, hangi terör örgütü olursa olsun fark etmez, bu terör örgütlerinin hepsiyle mücadelede Azerbaycan Türkiye'nin yanındadır. Azerbaycan, tüm uluslararası platformlarda Türkiye ile beraber bu çalışmaları yürütür. Türkiye'ye karşı yapılmış terör faaliyetini Azerbaycan'a karşı da yapılmış gibi biliyoruz, hissediyoruz." dedi.

Çeşitli açılış ve programlara katılmak üzere Nevşehir'e gelen Paşayeva, Uçhisar Belediyesini ziyaretinde yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) karşı mücadelede Azerbaycan devletinin hassas davrandığını bildirdi.

Paşayeva, ülkesinin geçmişten beri ortaya net bir tavır koyduğunu ve Türkiye aleyhine yapılacak her türlü faaliyetin karşısında olmaya devam edeceklerini belirterek, "Azerbaycan'da, Türkiye devleti, Türk milleti ve buradaki insanımızın aleyhine hiçbir faaliyet olamaz. Bunu yapmak isteyenlere izin verilmez." diye konuştu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, "Türkiye'nin gücü bizim gücümüzdür" sözünü hatırlatan Paşayeva, Türkiye'yi zayıflatma amacı güden terör örgütleri ve destekçilerinin Azerbaycan devletini karşılarında bulacaklarını vurguladı.

Paşayeva, Türkiye'nin zayıflamasının kendilerine de zarar vereceğine işaret ederek, "Azerbaycan güçlenirse Türkiye'nin gücüdür. Azerbaycan zayıflarsa Güney Kafkasya'da Türkiye'nin gücü zayıflamış olur. Türkiye'yi zayıflatacak kim olursa olsun, hangi terör örgütü olursa olsun fark etmez, bu terör örgütlerinin hepsiyle mücadelede Azerbaycan Türkiye'nin yanındadır. Azerbaycan, tüm uluslararası platformlarda Türkiye ile beraber bu çalışmaları yürütür. Türkiye'ye karşı yapılmış terör faaliyetini Azerbaycan'a karşı da yapılmış gibi biliyoruz, hissediyoruz." ifadesini kullandı.

Azerbaycan devletinin özgürlüğünü tekrar kazandıktan bugüne kadar hiçbir zaman Türkiye aleyhine küçücük bir faaliyete de izin vermediğine değinen Paşayeva, şunları kaydetti:

"Bundan sonra da hiçbir zaman izin vermez. Halkımızın da ister 15 Temmuz ister PKK terör örgütü ister diğer terör örgütleriyle mücadeledeki tavrı ortadadır. Türkiye'ye zarar veren bize zarar verir. Türkiye'ye düşman olan bizim dostumuz olamaz. Türkiye'ye bu vatan devletine düşman bizim düşmanımızdır, dost bizim dostumuzdur. Birbirimizi daha çok sahiplenmenin zamandır. Azerbaycan bugün olduğu gibi dün de bugün de yarın da her zaman terör ile mücadelede Türkiyemizin yanındadır. O yüzden siz Türkiye'den bu konuda ne kadar hassassanız bilin ki biz de sizin kadar hassasız."

Kaynak: AA / Güncel

Ganire Paşayeva Azerbaycan Nevşehir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title