Haberler

Azerbaycan istihbaratı deşifre etti! Ermenistan, ağır yenilgiyi unutturmak için terör eylemi planlıyor

Güncelleme:

Azerbaycan istihbaratı, Dağlık Karabağ'daki çatışmalarda ağır kayıplar veren Ermenistan'ın kirli planını deşifre etti. Ermenistan'ın, ordularının yenilgisini örtbas etmek için ASALA terör örgütünü devreye sokarak kalabalık yerlerde ve toplu taşıma araçlarında kanlı eylemler planladığı ortaya çıktı.

Azerbaycan ordusu karşısında Dağlık Karabağ'daki çatışmalarda ağır kayıplar veren Ermenistan'ın ordusunun hain planı Azerbaycan istihbaratı tarafından deşifre edildi. Azerbaycan İstihbaratı'ndan yapılan açıklamada, Ermenistan terör örgütlerini devreye sokarak kanlı bir eylem planı içinde olduğu ifade edildi.

VATANDAŞLARA UYARI

Azerbaycan Güvenlik Servisi, Azerbaycanlı vatandaşları şüpheli gördükleri kişileri derhal ilgili birimlere haber vermeleri konusunda uyardı.

Yapılan açıklamada, ''Ermenistan, terörü destekleyen ve devlet düzeyinde terör eylemleri gerçekleştiren bir devlettir. Şu anda Ortadoğu'dan bazı terör örgütlerine mensup teröristler Ermeni silahlı kuvvetlerinde ve özel hizmetlerde hizmet veriyor.

ASALA TERÖR ÖRGÜTÜ FAALİYETE GEÇECEK

Vatandaşlar, günlük yaşam ve iş uyumunu bozmadan tetikte olmaya ve (012) 4059999 numaralı telefonu arayarak bölgelerinde bulunan şüpheliler, eylemler ve nesneler hakkında bilgi vermeye teşvik edilmektedir. Devlet Güvenlik Servisi ile yerel polis ve diğer kolluk kuvvetlerine haber vermeleri gerekmektedir.

Aynı zamanda Ermeni terör örgütü ASALA'nın son dönemde faaliyete geçmesi, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin yurtdışındaki diplomatik misyonları ve diplomatik personeli, ülkemize ait diaspora temsilcileri ve şirket çalışanları uyanık olmalı ve kendi ülkelerindeki kolluk kuvvetlerine başvurmalıdır.'' ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusunun sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine 27 Eylül'de karşı saldırı başlatmıştı. Mevzilerini kaybeden Ermenistan ordusu, Azerbaycan'ın sivil yerleşim birimlerine top ve füzelerle saldırısını sürdürmüştü.

Ermenistan ve Azerbaycan, Moskova'da yapılan görüşmelerde, 10 Ekim saat 12.00'den itibaren geçerli olmak üzere Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimini öngören insani amaçlı "ateşkes" kararı almıştı.

Ermenistan ordusunun, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden Azerbaycan'ın Gence kentine füzelerle saldırması sonucu 10 kişi ölmüş, 35 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Dağlık Karabağ Ermenistan Azerbaycan Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (9)

alis:

bunlar dünyanın en şerefsiz insanları soyları, israil ne ise bunlar da o Allah bin bir türlü belanızı versin, şu güzelim dünyanın aşağılık insanları.

7
0
yanıtYanıtla
HEPINIZ BIR:

BIZ BIR, IYICE YOKUSA SURUN KI KOKUNUZU KAZIYALIM TERORERMENISTANIN ONUR YOKSUNU CAPULSUZ ITLERI

6
0
yanıtYanıtla
En Sonunda Asala TC Basina Bela Olacak:

Gecmis Hatirlayin

0
4
yanıtYanıtla
ASIL:

KOKUNU SIMDI ORADA KAZIMAZSAK OLUR, MISAFIRLER GERI GONDERILMEZSE DAHA NELER OLUR NELER, O ZAMAN KARDES KARDES DIYE BAGIRANLARI GORECEGIZ, MISAFIR, KARDES, DIYE DIYE VATANDASLIGI VERIP YERLESTIRDILER, GORECEKSIN 6 MILYONDAN DAHA NELER CIKACAK. . . HENUZ BIR SEY GORMEDIK

yanıt0
yanıt0
ısparta lı hürdava:

erivan nokta.

3
0
yanıtYanıtla
.......:

Planlarını başlarına çeviren Allah, bombalarını da canlarında patlatır elbeeet....

1
0
yanıtYanıtla
Yeniçeri:

Bunlarda savaşacak yürek yoktur bunların gücü ancak masum sivillere yeter örnekmi tarihe bakınca anlaşılır

1
0
yanıtYanıtla
.......:

Planlarını başlarına çeviren Allah, bombalarını da canlarında patlatır elbet...

0
0
yanıtYanıtla
Baskın yapan:

Bak ermeni soyu sizi parça parça ederiz oglim

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title