Haberler

Azerbaycan'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu

- Azerbaycan'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuBAKÜ - Azerbaycan 'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanının 95. yıldönümü dolayısıyla, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği tarafından resepsiyon düzenlendi.

- Azerbaycan'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu

BAKÜ - Azerbaycan 'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanının 95. yıldönümü dolayısıyla, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği tarafından resepsiyon düzenlendi.

Başkent Bakü'de düzenlenen resepsiyona Azerbaycan Başbakanı Nevruz Memmedov, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, üst düzey komutanlar, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı. Resepsiyonda konukları, Büyükelçi Erkan Özoral, Askeri Ateşe Vekili Albay Harun Cansever ve eşleri karşıladı.

İki ülke milli marşlarının okunmasıyla başlayan resepsiyonda Büyükelçi Erkan Özoral, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm dış temsilciliklere gönderdiği kutlama mesajını okudu. Ardından Azerbaycan Başbakanı Nevruz Memmedov yaptığı konuşmasında, İstanbul'da açılışı yapılan yeni havalimanının önemine dikkat çekerek, "Bu Türkiye'nin son yıllarda hayata geçirdiği, hatta dünyadaki en büyük projelerden biri. Böyle büyük bir proje sebebiyle Türkiye'yi, Türk halkını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ediyoruz." dedi.

Memmedov, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanının 95. yıl dönümü dolayısıyla Azerbaycan Cumhurbaşkanı ve hükümeti adına kardeş Türkiye halkını ve devletini samimi kalpten tebrik ediyor, Türkiye'ye daim barış, refah ve yeni başarılar diliyoruz. Azerbaycan ve Türkiye ilişkileri milli ve manevi değerleriyle, aynı köklerle bağlı halklarımızın iradesinden kaynaklanıyor. Dünya da bu ilişkilere sahip ikinci bir örnek bulmak çok zordur. Ermenistan-Azerbaycan Dağlık Karabağ sorununun çözümü yönünde çabalarına ve bizim halkı davamızın yanında olduğu için Türkiye yönetimine ve halkına minnettarlığımı bildiriyorum."

Açılış konuşmasının ardından gelen misafirlere ikramlarda bulunuldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Azerbaycan Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title