Haberler

Ayvalık'ta Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Müftülük tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri coşkuyla kutlandı.

İlçenin İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde yapılan etkinliklere; Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, İlçe Emniyet Müdürü Kemal Hiçyılmaz, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Ayvalık Müftüsü Mehmet Emin Karataş,Ak Parti İlçe Başkanı Melih Çakırca, CHP Küçükköy Belde Başkanı Murat Akıner, Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Halil İbrahim Acar, Öğretim Görevlisi Yrd. Doç.Dr. Mehmet Çelenk, Ayvalık çevresindeki ilçelerden gelen müftüler ve salonu tıklım tıklım dolduran vatandaşlar katıldı.

Saat 14.00'de başlayan etkinlikler saygı duruşunun akabinde İstiklal Marşı'nın salonu dolduranlarca bir ağızdan okunmasının ardından,

Sarımsaklı Yunus Emre Camii Müezzini Turan Haylaz'ın Kur'an okuyup, mealini salonu dolduranlarla paylaşmasıyla sürdü. Haylaz'ın ardından kürsüye gelen Ayvalık Müftüsü Mehmet Emin Karataş, Hz. Muhammed'in (S.A.V.) 1441. doğum yılı nedeniyle yaptığı konuşmada, 1989 yılından bu yana, Peygamber sevgisi etrafında toplumumu bütünleştirmek amacıyla kutlana gelen Kutlu Doğum Haftası'nın 2012 yılı ana temasının Hz. Peygamber, Kardeşlik Hukuku ve Kardeşlik Ahlakı olduğunu vurguladı.

İnsanlığın kardeşliğin Hz. Muhammed'den (S.A.V.) öğrendiğini kaydeden Müftü Karataş, "O bize kardeşliğin sadece bir retorik söylem ve edebiyat olmadığını öğretti. Doğulu-Batılı, Arap-Acem, Güneyli-Kuzeyli, Kadın-Erkek, Zengin-Fakir, Şehirli-Köylü, İşçi-Memur, Eğitimli-Eğitimsiz, Kariyerli-Kariyersiz gibi yapay tüm ayrımları iman kardeşliği potasında eritmeyi öğretti. İnsanlık O'nunla hakiki kardeşliğin tadına vardı. O bize kardeşi kardeşe bağlayan en yüce değerin sadece sevgi, ilgi ve muhabbetle değil, aynı zamanda bir hak olduğunu bildirdi" diye konuştu.

Müftü Mehmet Emin Karataş'ın konuşmasının ardından, Ayvalık Müftülüğü Tasavvuf Müsikisi Korosu, Hz. Muhammed'i (S.A.V.) övgülerle anlatan ilahileri okudu. İlahilerin ardından sahneye gelen Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden Prof. Dr. Halil İbrahim Acar ve Öğretim Görevlisi Yrd. Doç.Dr. Mehmet Çelenk 'Sözde Değil, Özde Kardeşlik' adını taşıyan bir konferans verdi. Prof. Dr Acar konuşmasında, tıpkı okyanusta teknesi batan birinin, canını kurtarmaya çalışırken bir gemideki kaptanın o kişi kurtarmak için attığı iple kurtarılması durumunu örnek göstererek, söz konusu geminin İslam; geminin kaptanının Hz. Muhamed (S.A.V.) Peygamber ve O'nun okyanusta canını kurtarmaya çalışan kişiye attığı ipin ise, Kur'an olduğunu söyledi.

İslam gemisinin kaptanı olan Hz. Muhammed'in (S.A.V.) insanlığı kurtarabilmek için attığı Kur'an ipine herkesin sarılması gerektiğinin altı çizilen konferansta müminlerin kardeşliğinin bir kan kardeşliğinden de daha önemli bir yere sahip olduğu ve İslam kardeşliğinin Allah'ın bir lütfu olduğu vurgulandı. Konferansın akabinde düzenlenen plaket töreninin ardından Ayvalık Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencisi Salman Demir, Kutlu Doğum Haftası ile ilgili yazdığı kompozisyonu okuduğu etkinlikler, İlçe Müftülüğü tarafından yapılan pilav ikramıyla son buldu.

ETKİNLİKLER ALTINOVA'DA SÜRDÜ

Ayvalık'taki Kutlu Doğum Haftası ile ilgili etkinlikler; saat 20.30'da ilçeye bağlı Altınova beldesinde sürdü. Altınova Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan etkinliklerde de, Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Çelenk, 'Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku, Hz Peygamber' adlı bir konferans verdi. Ayvalık Müftülüğü tarafından düzenlenen Altınova'daki etkinlik, konferansın ardından Kutlu Doğum Lokması ikramıyla son buldu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uludağ Üniversitesi Emin Karataş Balıkesir Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title