Haberler

Ayvalık'ta "Ayvalık Tarihi" Konferansı

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Ayvalık Şubesi tarafından "Ayvalık Tarihi" konulu konferans düzenlendi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Ayvalık Şubesi tarafından "Ayvalık Tarihi" konulu konferans düzenlendi.

İlçedeki bir otelde gerçekleştirilen konferansa, Trakya Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Başkanı ve Trakya Araştırmaları Merkezi Müdürü Arkeolog Prof. Dr. Engin Beksaç konuşmacı olarak katıldı.

Beksaç, burada yaptığı konuşmada, Ayvalık ve çevre bölgesinin arkeolojik açıdan oldukça zengin bir konumda olduğunu söyledi.

Edremit Körfezi bölgesine Almanların ilginç bir şekilde yoğun ilgi gösterdiğine işaret eden Beksaç, bölgenin tarihinin araştırılmasında Alman desteğinin bulunmasının manidar olduğunu kaydetti.

Ayvalık'taki araştırmalarında Ege'nin öte tarafından gelen hiçbir malzeme bulamadığını belirten Beksaç, "Yeni yel değirmeninin üstünde dışarıdan gelen başka bir kültür var. Almanların tabiriyle denizsel Troya. Bizim genellikle deniz kavimleri dediğimiz toplulukları gösteriyordu. Ağır bir tahribat altında ama esasında Ayvalık'ın köklerini gösteren en önemli yerlerdir." diye konuştu.

Körfez ilçelerinde çok miktarda tapınak kalıntılarının bulunduğunu kaydeden Beksaç, "Bu tapınakların her biri ana tanrıça kültünün bir uzantısıdır. Bu durum Ayvalık ve çevresindeki tarihin, bilindiği gibi Ege'nin karşı kıyıları olan batıdan değil kuzeyde bulunan Balkanlarla bağlantılı olduğunu kanıtlıyor." dedi.

CKD Ayvalık Şube Başkanı Gülden Sarıbaş ile şube yöneticilerinin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe ilçedeki birçok sivil toplum kuruluşunun temsilcileri de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Bölgesi Engin Beksaç Ayvalık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title