Haberler

Ayten Alpman Alkışlarla Son Yolculuğuna Uğurlandı (2)

Akciğer yetmezliği sonucu 82 yaşında hayatını kaybeden pop ve caz müzik sanatçısı Ayten Alpman, Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığı'nda alkışlar arasında toprağa verildi.

Akciğer yetmezliği sonucu 82 yaşında hayatını kaybeden pop ve caz müzik sanatçısı Ayten Alpman, Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığı'nda alkışlar arasında toprağa verildi.

Geçtiğimiz salı, tedavi gördüğü Şişli Özel Osmanoğlu Hastanesi'nde hayatını kaybeden Ayten Alpman son yolculuğuna uğurlandı. Alpman'ın cenazesine eski eşi İlham Gencer, kızı Ayşe Gencer Demirer, oğlu İlhan Gencer, İlham Gencer'in diğer evliliğinden olan oğlu Bora Gencer, müzisyenler Şehrazat ve Selami Şahin, sanatçı Nil Burak ve Tülay Özer, sinema sanatçısı İzzet Günay ve Melike Demirağ, sunucu ve söz yazarı Sezen Cumhur Önal, şarkıcı Atilla Atasoy, gazeteci - yazar Hıncal Uluç, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile Alpman'ın yakınları katıldı. Taziyeleri eski eşi İlham Gencer, oğlu İlhan Gencer ve kızı Ayşe Gencer Demirer kabul etti. Alpman'ın cenazesi ikindi namazına müteakip Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığı'nda toprağa verildi. ALNINDAN ÖPTÜM

Alpman'ın eski eşi İlham Gencer, "Alnından öptüm hastanede. Zaten üç gün önce ilk gördüğümde gidiyor galiba dedim. Orada hemen duamı yaptım ona. Cenab-ı Allah'tan niyaz ettim çekmesin dedim. Hakikaten de hiç ızdırap çekmedi. Nur içinde yatsın . Türk milletinin başı sağolsun. Alnından öptüm. Gözünü şöyle bir açtı kapattı. Beni gördü tahmin ediyorum. Ama konuşmadı. Hakikaten ülkemizin değerli bir müzisyeninin kaybetmenin üzüntüsü içindeyim. Çok emek verdi. Allah bana nasip etti. İki tane de evlat verdi bize. İlhan ve Ayşe. Allah onlara da uzun ömür versin" diye konuştu.

Sanatçı Erol Evgin ise, "Hakikaten müthiş stili olan bir sanatçıydı. Tarzı ruhu ve stili olan bir sanatçıydı. Sükunet içinde bir insandı. Ona daha uzun bir ömrü yakıştırıyordum. Ayten Alpman, kendisiyle övünmeyen ender sanatçılardan biriydi. Bizim sanat dünyasında herkes kendini çok anlatır. Çok alçak gönüllü çok mütevazı son derece yumuşak ama tarzı ve stiliyle de hakikaten dünya standartlarında iyi bir yorumcuydu. Benim de çok sevdiğim bir dostumdu. Bir başkaydı benim Ayten'im diyorum" şeklinde konuştu.

ONUN YERİ DOLMAZ, O BİR İLKTİR

Şarkıcı Atilla Atasoy da, "Ona teşekkür etmeye geldim ben, müzikteki bunca yıllık duruşu için. Müziğimizin ender bulunan onurlu duruşlarından birini örneklediği için ona teşekkür etmeye, onu alkışlamaya geldim. Ama en azından yıldızı sürecek hepimizi çok iyi örneklerle bırakıp gidiyor. Biz de bunun farkındayız " dedi.

Müzisyen Selami Şahin ise, " Üzülmemek elde değil. Öncelikle kalp olarak ruh olarak inanılmaz güzel bir insan. Ben tabii ki çocukluk yıllarımdan tanırım. Ama gönüller bir çok az da olsa görüştük. Onun yeri dolmaz . O bir ilktir. Kimseyi taklit ederek yola çıkmamıştır. Yaptığı şarkılar yorumlar 40-50 sene geçse de roman gibi, şiir gibi herkesin dilinde. Bugün gençler bile dinliyor. Mekanı cennet olsun. Bir daha böyle bir sanatçı gelir mi onu düşünmek lazım. Allah rahmet eylesin "dedi.

Söz yazarı ve sunucu sezen Cumhur Önal da, " Şarkıyı şarkı gibi söylerdi. Dünya çapında bir sanatçıydı " dedi.

Cenazeye katılamayan Ajda Pekkan, Ferdi Tayfur ve Sezen Aksu ise cenazeye çelenk gönderdi.

ANNESİNİN FOTOĞRAFINI ÖPTÜ

Cenazenin getirilmesinin ardından kızı Ayşe Gencer Demirer, annesinin tabutuna bir demet çiçek koydu. Demirer, annesinin fotoğrafını öptü. Alpman'ın oğlu İlhan Gencer ise, annesinin fotoğrafına uzun uzun baktı. Ardından Alpman'ın cenaze namazı kılındı. Cenazede, Ayten Alpman'ın 'Benim Memleketim' şarkısı hatırlatılıp, "Bu dünyada ülkesini ne kadar sevdiyse öbür dünyada cennetin de onu o kadar sevmesini Allah nasip eylesin " denildi. Alpman, alkışlar arasında toprağa verildi.

PÇK OU (ÖA) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Selami Şahin Bora Gencer Teşvikiye Ulus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title